Fajtamentő egyesületekSzervezetek

Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány

Küldetésünk, hogy az európai színvonalú állatotthonunkban minél több német juhászkutya találjon szerető gazdára! Öt év alatt több, mint ezer német juhászkutyát mentettünk meg az altató injekció elől! Kérlek segítsd munkánkat, akár kisebb összegű adományokkal, tárgyi adományokkal, vagy azzal is sokat segítesz, ha néha tovább másolod a gazdát kereső kutyáink cikkeit!

Tudtad-e, hogy a kutyák királyának is nevezett német juhászkutyákból több száz kerül évente gyepmesteri telepekre?A menhelyek, állatotthonok német juhászkutya lakóiról nem is beszélve! Ennek a méltatlan állapotnak a megszüntetését, de mindenekelőtt a német juhászkutyák életének a megmentését tűzte ki célul ez az alapítvány, amely ezzel is szeretné tehermentesíteni az amúgy is túlterhelt hazai állatvédelmet. A mai zűrzavaros kutyapolitikai életben a fajta megszállottjai, állatvédők és kutyaiskolák vezetői, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Állatvédő Szakosztálya, valamint a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének az elnöksége úgy döntöttek, létrehoznak egy olyan, minden szervezettől független alapítványt, amely csakis arra koncentrál, hogy a bajba jutott, altató injekciókra váró, vagy utcán kóborló német juhászkutyákon segítsen.

Menet közben derült ki, hogy a baj sokkal nagyobb, mint azt feltételeztük….A gátlástalan szaporítás eredményeként ugyanis tömkelegével adják le a szaporítók a sintértelepeken az eladhatatlan növendék, illetve a szaporításra már nem alkalmas öreg kutyáikat. Mivel nem létezik olyan állami szabályozás, ami gátat vetne a megfékezhetetlennek tűnő ellenőrizetlen kutyaszaporításnak, így a kiszolgáltatott állatok százai fizetnek életükkel az emberi kapzsiságért…Sokszor kerül hát lehetetlen helyzetbe ez a három éves alapítvány. Állatotthonunk Gombán épülőben van.

Ez pedig erősen beszűkíti a lehetőségeinket. Mégis kimagasló eredményeket értünk el az első egy év alatt, hiszen a majd kétszáz mentett kutyánkból 186-t gazdához juttattunk! Ezt az eredményt azonban csak úgy tudtuk elérni és tartani, hogy két-három havonta rendezvényeket szervezünk, amelynek a visszhangja nyomán mindig megerősödik a kutyáink iránt az érdeklődés. Azonban óriási szükségünk lenne ideiglenes helyekre, akár családoknál 1-1 kutya átmeneti gondozására, akár bentlakásos kutyaiskolákban 1-2 hely felajánlására.

Az alapítványhoz került kutyákat állatorvosi ellátásban részesítjük, chipeztetjük, oltatjuk, legalább szukák esetében ivartalanítjuk és ha szükséges szocializáljuk. Önkénteseink felmérik a gazdák és a kutya igényeit, hogy minden kutya a számára megfelelő, lehetőleg végleges családba kerülhessen. A kutyák csak leellenőrzött helyekre, örökbeadási szerződéssel mehetnek új otthonukba.

2008 májusában óriási sikert ért el mindössze néhány hónapos csapatunk, hiszen a nézők szavazatai alapján mi nyertük a Magyar Telekom és a TV2 jótékonysági műsorának, az Ügy-nek a döntőjét. Így lehetőség nyílt legnagyobb álmunk megvalósítására: egy saját mentőállomás felépítésére. Reméljük, pár hónapon belül átadhatjuk korszerű, minden igényt kielégítő központunkat a mentett kutyáinknak.

Szereted a német juhászkutyát? Szeretnél segíteni a fajtán? Akkor csatlakozz Te is kicsi, de annál lelkesebb csapatunkhoz! Aktivisták jelentkezését a honlapon olvasható telefonszámon, illetve e-mail címen várjuk!

Csapatunk önkéntesekből áll, akiket a munka-tanulás mellett a német juhászkutyák általi szeretet motivál. Lehetőségeink korlátozottak, de amit tudunk,megteszünk azért, hogy minél több kidobott, szaporító telepeken élő, gyepmesteri telepeken altatásra ítélt német juhászkutya kaphasson még egy esélyt a boldog életre!

 

Cím: Budapest
Telefon: +3630 3416716
E-mail: [email protected]

http://nemetjuhaszmentes.com

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...