Fajtamentő egyesületekSzervezetek

Mopsz Fajtamentés – Hungarian Mops Rescue/HPR

A Mopszokért Alapítvány elsődleges célja mopsz fajtájú kutyák mentése, közterületről való befogása, átvétele, elhelyezése, megfelelő ellátás biztosítása. A szaporítóknak és az emberi hanyagságnak áldozatul esett mopszokat megfelelő hozzáértéssel, orvosi háttérrel ellátjuk, szocializáljuk ideiglenes befogadóink segítségével, majd megtaláljuk a nekik leginkább megfelelő örökbefogadókat, családokat.

A Mopszokért Alapítvány célja továbbá a tudatos és felelős kutyatartással kapcsolatos alapítói nézetek népszerűsítése.

Működésünket 2011-ben a Zöld Zebra Egyesületnek köszönhetően kezdhettük meg, később pedig az Országos Állatvédőrség Alapítvány szárnyai alatt folytattuk a tevékenységünket. Azonban hosszú távú célunk az volt, hogy a Mopsz Fajtamentés a saját lábára álljon. Ennek első lépcsőfoka egy önálló alapítvány létrehozása volt, mely 2015.02.20-án Mopszokért Alapítvány néven látott napvilágot.

Alapítványunk NEM rendelkezik menhellyel, vagy olyan telephellyel ahol a gondozásban lévő kutyákat meg lehet tekinteni. A beteg mopszok ápolása és rehabilitálása NEM biztosítható menhelyi körülmények között, a bekerülő kutyák különböző elhanyagolt betegségei sokszor gondos, szakszerű ápolást és aktív odafigyelést igényelnek, így legfőképp családjainkban, ideiglenes befogadóknál, a jobb állapotú kutyákat pedig szükség esetén kutyapanzióban szállásoljuk el ha szükséges. A leírtak alapján kutyát látogatni, sétáltatni, simogatni stb. NINCS lehetőség, előzetes gazdiszűrések után viszont minden KOMOLY gazdijelölt számára lehetőséget biztosítunk a kiválasztott eb személyes megismerésére még az örökbefogadást megelőzően!

Mentvényeink rendszerint idősebb, szaporítótól mentett, magára hagyott, rossz körülmények között tartott, vagy testileg-lelkileg bántalmazott mopszok, akiknek gyógykezelésre, rehabilitációra, szocializációra van szükségük, mielőtt gazdikeresővé válhatnának. Ennek érdekében ideiglenes befogadóknál, családban, -lehetőségeinkhez mérten sajátjainkban- helyezzük el őket. Saját kutyáink is közülük kerültek ki, ők a későbbiek során részt vesznek az újabb mentvényeink szocializálásában.  Legfontosabb számunkra, hogy mentvényeinknek olyan gazdit találjunk, aki hátralévő életükben a miénkhez hasonló szeretettel, gondoskodással bizonyítja, hogy az esetlegesen korábban átélt borzalmakban már soha többé nem lesz részük, és vannak jó emberek is, akikben érdemes bízni. A gazdijelöltekkel való találkozókat jelentkezési sorrendben beszéljük meg, mi az álomotthont szeretnénk nekik megtalálni. „Munkánk” karitatív, család, munka, iskola mellett végezzük, bért, fizetést vagy bármilyen juttatást cserébe nem kapunk, nem veszünk fel.

Hogyan tudsz segíteni:

Sokan felteszik ezt a kérdést, természetesen nem győzzük eleget mondani, hogy a segítség nem pusztán anyagi lehet, sőt! Sok esetben a legtriviálisabb dolgok, amik a leginkább hiányoznak. Amire biztosan szükség van folyamatosan:

 • Ideiglenes befogadójelöltek
 • Vitaminok (főként VetriDMG, vagy DMGuard)
 • Clorexyderm sampon, Neostomozan oldat, Bravecto
 • Féreghajtó (Milbemax vagy Drontal leginkább)
 • Bebújós hám (nem a dupla hurkos), pórázok (használt, kopottak is! a lényeg, hogy a funkcióját ellássa)
 • Orvosi gallérok (használt ütött kopott is tökéletes!)
 • Kutyaágy
 • Kutyaruhák
 • Pokrócok, lepedők, takarók

Amit NEM tudunk hasznosítani bármennyire is értékeljük a jó szándékot:

 • Jutalom falatok (rágcsák, kutyaszalámi stb -> amik hizlalnak, egészségtelenek, ipari feldolgozású készítmények, ami a gyenge mopsz gyomornak kifejezetten nem jó dolog,
 • Kutyajátékok
 • Nyakörvek
 • Bolhanyakörvek, spot-on készítmények -> allergiás reakciót, bőrgyulladást, viszketést, foltos szőrhullást okozhatnak főleg egy legyengült immunrendszerű mopsznál, így ezeket alapvetően kerüljük.

Illetve ha nem meglepetésnek szánjátok, szívesen segítünk az épp aktuális szükséglet alapján a választásban, ha vásárlás előtt megkerestek minket!

Az anyagi felajánlásokat a következő számlaszámra váruk:

Mopszokért Alapítvány
11711003-20013341 (OTP Bank)

Hogyan tudsz örökbe fogadni:

Amennyiben megfogalmazódott bennetek az elhatározás és mérlegeltetek, kérünk benneteket, hogy írjatok nekünk magatokról egy bemutatkozólevelet az info@mopszmentes-ra hogy minél többet megtudhassunk rólatok, és azt a környezetet (család,lakóhely…) is megismerhessük ahová a leendő új családtag kerülni fog, illetve, hogy van-e kutyás tapasztalatotok. Érdemes telefonszámot is küldeni.

Csak felelősségteljes, komoly gazdik jelentkezését várjuk!
A kutya is felelősség, ahogy a gyerekvállalás, gondoskodni kell róla, ha beteg lesz,
meg kell oldani az elhelyezését, ha nyaralni megy az ember, etetni, élősködőktől védeni kell és óvni az egészségét!
És persze szeretni, de ezzel nem lehet probléma!

Kutyáink KIZÁRÓLAG ivartalanítva, oltva, csippelve, és tisztán kerülnek gazdihoz, ivaros kutyát nem adunk örökbe, a szaporítást NEM támogatjuk!!!

Jelenleg gondozásunkban lévő mopszok

MOPSZOKÉRT ALAPÍTVÁNY

OTP Bank
11711003-20013341

NEMZETKÖZI IBAN SZÁMLASZÁM:
HU29 1171 1003 2001 3341 0000 0000
SWIFT OTPVHUHB
OTP Budapesti r., XI. Bartók B. út
1113 Budapest, Bartók Béla út 92-94.

PAYPAL UTALÁS

Mindenkinek köszönjük a támogatást!

Cím: 1119 Bp., Andor u. 21/c. fsz. 2. // Székhely + postacím, NEM MENHELY //
További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...