Boltok és üzletközpontokMunkahelyek

Hévízi Tourinform Iroda

Hévíz kutyabarát város. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Tourinform irodájuk is kutyabarát munkahely, és számos vendéglátó- és szálláshelyen is szívesen fogadják négylábú barátainkat.

Dióhéjban a városról:

A Hévízi tó a világ legnagyobb természetes, biológiailag is aktív termál tava. A 4,4 hektár vízfelületű tó gazdag ásványanyag tartalmú forrása 38 m mélyen található barlangban fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással. A tó vízhozama 410 l/mp, így a víz három és fél-naponta kicserélődik, az extra víz mennyiséget két patak vezeti el a Zala-folyóba, végül pedig a Balatonba. A tó hőmérséklete télen és ősszel 24-26°C között mozog, de a nyári hónapokban ez megközelítheti a 38°C-ot is.

Különleges élmény az év bármely szakában, nyíló tavirózsák között úszni és közben feltöltődni a gazdag ásványi anyag tartalmú termálvízben.

Hévíz kutyával

Hévíz nemcsak a gyógyulni és fürdőzni vágyókat várja, hanem azok négylábú kedvenceit is. A városban közel 150 szálláshely fogadja a kutyával érkező vendégeket!

Míg a gazdák a városi programokról és kiállításokról tájékozódnak Tourinform irodánkban, addig kis kedvenceik friss vizet lefetyelhetnek és megpihenhetnek a nekik kikészített fekhelyen. Arról is szívesen adunk információt, hogy miként lehet kutyával tartalmasan eltölteni az időt Hévízen.

Néhány ötlet:

A termálvízben való fürdőzés természetesen kutyával nem lehetséges, a környék azonban bőven kínál sétára, futásra alkalmas helyet a kedvenceknek is.

1. A hévízi tó vizének melegét mocsári ciprusokkal beültetett véderdő biztosítja, ahol nagy sétákat tehet kedvencével. A Hévízi-patak partján kialakított Berki-tanösvény szintén több kilométer közös sétára alkalmas útvonalat biztosít. A hévízi tó lefolyója mellett végigsétálva különböző színekben pompázó tavirózsákban gyönyörködhet, melyek a patak meleg vizében, – csakúgy, mint a gyógytóban – kora tavasztól késő őszig virágoznak.

2. Egregy városrészben, míg a gazda a római történelmet tanulmányozza, kedvence az újonnan kialakított Egyregyi-Múzeum parkjában boldogan ismerkedhet a „római őrkutyával”, Cerberos-szal. A kultúra után az egregyi borozósor kiváló egy közös sétára és vacsorára. A Korok és Borok sétaút végén található az Árpád-kori műemléktemplom az országos Kék túra útvonalán.

3. A Tourinform Irodában kerékpárbérlésre is van lehetőség a sportosabb kedvencek a bicikli mellet kocogva, erdei kerékpárúton kísérhetik el a gazdát, akár Keszthelyig is. A „Balaton fővárosa” csupán 6 km-re fekszik Hévíztől. A keszthelyi Helikon parkban szabadon használható agility pálya is várja a négylábúakat.

+1. Az első hivatalos balatoni kutyás strand Fonyódon csupán fél óra autóútra található Hévíztől.

  

A Hévízi Tourinform iroda dolgozói, természetesen kutyabarátok:

Hétfő – péntek: 9.00 – 17.00
Szombat: 10.00 – 16.00

Cím: 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2.
Telefon: + 36 83 540 131
E-mail: [email protected]
Facebook

http://www.heviz.hu

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...