AlapítványokSzervezetek

Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány

Célul tűztük ki a látási- és más fogyatékossággal élő emberek komplex rehabilitációjához szükséges vakvezető- és segítőkutyák kiképzését, ezzel segítve fogyatékkal élő embertársaink társadalmi esélyegyenlőségét. Feladatunk a képzési programban részt vevő kutyák kiválasztása és beszerzése, tenyésztése és nevelése, tesztelése, kiképzése, vizsgáztatása, használatának betanítása, utógondozása, méltó körülmények között tartása.

A fejlesztő terápiák alkalmával gyerekek között dolgozunk, idős klubokat látogatunk vizsgázott terápiás kutyáinkkal.

Szemléletformáló, felvilágosító, érzékenyítő, ismeretterjesztő előadások, foglalkozások, kiadványok segítségével igyekszünk megismertetni az egészséges felnőttekkel és gyerekekkel a segítő kutyák munkáját, a fogyatékkal élő embertársaink mindennapi nehézségeit és azt, hogyan tudunk velük kapcsolatot teremteni, nekik segíteni.

Ma Magyarországon az állam nem finanszírozza a vakvezető- és más segítőkutyák kiképzését. A pályázati lehetőségek és források szűkösek. A segítőkész emberek adományai, a vállalkozások által nyújtott kedvezmények nagy mértékben járultak hozzá eddigi működésünkhöz, fejlődésünkhöz, céljaink eléréséhez. Támogatásukat ezúton is köszönjük!

Cím: 4002 Debrecen, Pacikert u. 112.
Telefon: +3670 278 3310
E-mail: [email protected]
Facebook

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...