Fajtamentő egyesületekSzervezetek

Brit Pásztorkutya Fajtamentők Közhasznú Egyesülete

Szomorú, de tény, hogy egyre több fajtatiszta kutya is az utcára vagy gyepmesteri telepre kerül, olykor nagyon rossz körülmények közé. Az brit és ausztrál pásztorkutyákat sem kerülte el a végzet. Megmentésükre jött létre az Brit Pásztorkutya Fajtamentők Közhasznú Egyesülete 2010-ben. Az elmúlt 4 évben több, mint 130 kutyán tudtunk segíteni.

Tevékenységi körünkbe az alábbi fajták tartoznak: 

Border collie, Bobtail (óangol juhászkutya), Rough collie (hosszú szőrű skótjuhász), Smooth collie (rövidszőrű skótjuhász), Bearded collie (szakállas collie), Sheltie (shetlandi juhászkutya), Corgi (pembroke és cardigan), Ausztrál juhászkutya, Ausztrál pásztorkutya illetve a Kelpie.

A csapat tagjai olyan önkéntes kutyatartók és barátok, akik mindannyian jól ismerik e fajtákat, így sokkal hatékonyabban tudják őket kezelni és ápolni. Amennyiben a csapathoz került kutya mikrochippel ellátott, gyorsan beazonosítható, s így az eb könnyen visszajuthat eredeti gazdájához. Ha pedig az eredeti gazda mégsem jelentkezik, saját menhelyünk nem révén, fajtamentésünkhöz került kutyák családi környezetben rehabilitálódnak, így sokkal jobban megismerhetjük személyiségüket, szokásaikat, és valóban a hozzájuk legjobban illő gazdát, családot választhatjuk ki számukra.

A mentőcsapat célja a fajtatiszta brit és ausztrál pásztorkutyák mentése, ellátása, gondozása, gazdihoz helyezése, az örökbeadott kutyák sorsának utókövetése. Ez azonban rengeteg kiadással, munkával és idővel jár, ezért a csapat arra kéri a fajták kedvelőit: ha megtehetik, lehetőségeikhez mérten segítsék a munkánkat.

Kevés olyan tagunk van, aki tud ideiglenes befogadást vállalni, illetve fuvarozásban segíteni, ezért, ha kedvet érzel erre és lehetőségeid is engedik, csatlakozz hozzánk és légy egy szuper csapat tagja!

Bankszámlaszám: 10701506-67435368-51100005 (CIB Bank)
BIC/SWIFT-kód: CIBHHUHB
IBAN-kód: HU74-1070-1506-6743-5368-5110-0005
Adószám: 18289031-1-03

Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Alkonyat u. 3/C.
Telefon: 30/565 4585 (Hann Judit, alelnök)
e-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/britpasztorsos

Főoldal

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...