Akácliget Vendégház

Az Akácliget Vendégház Budapesttől 70 km-re DK-i irányban (M5 autópálya Kecskemét felé), a Homokhátság szívében, mezőgazdasági területekkel, elszórt tanyákkal váltakozó, cserjékkel ligetszerűen tarkított lomb- és fenyőerdők között helyezkedik el.

A táj nyugalma és szépsége egyedülálló, a terület apró- és nagyvadban gazdag, a panzió a dámvadjáról híres pusztavacsi erdő közvetlen szomszédságában található. Egy csendes erdei sétán szinte bizonyosan találkozhatunk a réten legelésző őzekkel, az éber szemlélő megpillanthatja a fák takarásában az óvatos dámszarvast, a bokrok alatt surranó rókát, a mezőn szinte lábunk alól rebben fel hangos tiltakozó dürrögéssel a fácán, iramodik el hosszú ugrásokkal a nyúl, a fákon százféle madár versenyt énekel.

A kétszintes épület 2010-ben készült el. Földszintjén 3 kétágyas, önálló fürdőszobás szoba, tágas étkező (cserépkályhával), korszerűen berendezett konyha található.

Az emeleten egy egyterű erkélyes apartman cserépkályhával (mi „nászutas apartman”-nak hívjuk) valamint egy hálószobás, étkezős „családi apartman” (a nappaliban kétszemélyes, ággyá nyitható kanapéval ) helyezkedik el. 

A panziót 1,8 hektár (18.000 m2) bekerített, cserjékkel, örökzöldekkel tarkított akácliget és természeti védettség alatt álló ősgyep veszi körül, élősövény határolja. Az épület előtt gondozott parkot alakítottunk ki, mely szinte észrevétlenül olvad bele a környező természetes növényzetbe.

A ház teraszát égetett téglából rakott bástyák és válaszfalak tagolják otthonosan belakható terekre. A pergola oszlopait kúszónövényekkel futtatjuk be, kellemes félárnyékot nyújtva a nyári meleg napokon.

A csaknem két hektáros területen több „szigetet” alakítottunk ki. Ezek fákkal, sövényekkel takart kis egységek kerti medencével, fedett kiülővel (kinnalvóval), asztallal és padokkal, tűzrakóhellyel.

Kutyabarátok vagyunk.

Két befogadott macskát és két kutyát (mindkettő „csak úgy jött”) nevelünk.

Vendégeink  megbízhatóan szobatiszta és fegyelmezett kedvenceit is szeretettel fogadjuk.

Macskánk különvéleményt jelentett be.

Cím: 6050 Lajosmizse, Mizsetanya 543/B
Telefon: +36 20 9269837
E-mail: [email protected]
Facebook

http://www.akacliget.hu

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...