Saját KB bal
Saját KB jobb

Te sem szereted, amikor meghal a kutya egy filmben? Ezen a weboldalon előre ellenőrizheted mi lesz a sorsa

Nagyon szeretjük a kutyás filmeket, de mindig megrázó, amikor szenved vagy meghal a kutya a sztori végén. Az ilyen végkifejletet már nem biztos, hogy minden gazdi szívesen nézi.

A hollywoodi rendezők és forgatókönyv írók pontosan tudják, hogy egy cuki kutyával vagy/és egy gyerekkel szinte borítékolható a siker, hiszen még azok is elérzékenyülnek egy kiskutyától, vagy a kutya hűségének, önzetlen szeretetének bemutatásától, akik nem gazdik és nem is vágynak saját kutyára.

A filmesek viszont sokszor nem elégednek meg a cukisággal. A feszültség fokozásának érdekében olyan tragikus helyzeteket képesek kreálni, melyben a kutyának bántódása esik, sokszor kíméletlen, drasztikus módon meghal. Erre viszont a legtöbb kutyabarát nincs felkészülve és nem biztos, hogy szívesen végignézi egy kutya halálát a mozivásznon.

Szerencsére nem kell többé gyanútlanul leülnünk egy film elé, itt van a Does The Dog Die? (Meghal a kutya?) weboldal, mely a spoiler nélkül, pár szóban leírja minden filmről, hogy mi lesz a kutya sorsa a történetben. Az oldal viszonylag friss, idén indult, így az adatbázis folyamatosan frissül, de a legfontosabb állatos filmek mind megtalálhatók és böngészhetők.

Ember robbanhat, kutya nem

Teljesen másként éljük meg azt, amikor a filmvásznon emberekkel történnek véres jelenetek, felrobbannak vagy lelövik őket, sokan kifejezetten élvezik az ilyen mozit. Tudjuk, hogy ez csak egy  film és igazából senkinek nem esett baja. Amikor viszont egy kutya megsérül, látjuk szenvedni, bántalmazni vagy meghalni a filmben, sokkal nehezebben viseljük. Egyrészt nem lehetünk biztosak abban, hogy a forgatás alatt nem kényszerítéssel értek el nála bizonyos dolgokat, másrészt nem tudunk olyan egyértelműen elvonatkoztatni a kreált történettől, valahogy mindig valósabbnak érezzük. (Korábban ITT írtunk olyan filmekről, melyek állatok életébe kerültek.)

Előzd meg az érzelmi traumát

Az oldalon nem csak azokat a filmeket lehet lecsekkolni, amelyekben álltok halnak meg. Több mint 60 kategóriában keresgélhetsz és előzhetsz meg egy nem kívánt érzelmi traumát. Többek között megnézheted melyik filmben hal meg gyermek vagy szülő, melyikben szenved valaki súlyos égési sérülést, melyik filmben halnak meg lovak vagy macskák, vagy lesz valaki öngyilkos. Szülőként is hasznos lehet családi mozi előtt ellenőrizni egy-egy filmet.

Első pillanatra feleslegesnek, túlzásnak is tűnhet ez az oldal, de ha jobban belegondolunk, valóban hasznos és fontos információkat tartalmaz azoknak, akik szeretnék eldönteni, milyen érzelmi sokknak teszik ki magukat egy film megtekintése közben.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: doesthedogdie.com

Cover: usatoday.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...