Saját KB bal
Saját KB jobb

A szakértő szerint az egészséges táplálás az egyik legfontosabb szempont kisállataink életminőségében

Ha van egy gondolat, amelyben minden kisállattartó, legyen kutyás vagy macskás, egyetért, az az, hogy a lehető legjobbat akarjuk kedvenceinknek. Mindent megadnánk nekik, legyen szó kényelemről, biztonságról, aktivitásról és talán a legfontosabb: az egészségükről.

Amikor elhatározzuk, hogy megosztjuk az életünket egy kisállattal, teljes mértékben felelősséget vállalunk iránta. Ezzel együtt jár az is, hogy a kezdetektől a lehető legjobb életminőséget biztosítjuk a számára. Ebben az összetett folyamatban a szakértők szerint a legfontosabb alapkő az egészséges táplálás. A kutyák és a macskák táplálásával kapcsolatban is igaznak tekinthető a Hippokratésztől, az orvostudomány atyjától származó mondás, amelynek alapján az egészséges táplálás az egyik legfontosabb szempont kisállataink jó életminőségének biztosításában.

Royal Canin egészséges táplálás

Az egészséges táplálás javítja az életminőséget

A Royal Canin több, mint 50 éve elkötelezett a kisállatok egészséges táplálása iránt. Az elmúlt öt évtized szakadatlan fáradozásai és tudományos kutatásai eredményeképpen mára a lehető legprecízebb táplálási megoldásait keresve fejlesztik ki és gyártják termékeiket, amelyek testreszabott megoldást kínálnak az első hónapoktól kezdve az időskorig minden kutya és macska számára.

A folyamatos tanulás és fejlődés vágya ösztönzi a céget, hogy szakértőkkel, kutatókkal és gazdikkal együttműködve megalkuvás nélkül törekedjen arra, hogy kedvenceinknek a lehető legjobb táplálékot adhassuk.

Ez az elkötelezettség a házi kedvencek igényeinek megismerése iránt lehetővé teszi, hogy minden Royal Canin eledel tápértéke és minősége úgy kerüljön kialakításra, hogy az az adott kutya vagy macska számára a legoptimálisabb legyen, ezzel segítve őket az egészségesebb, hosszabb élet felé. Az egyes formulák úgy vannak összeállítva, hogy biztosítsák kedvencünknek mindazon természetes antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok és prebiotikumok megfelelő szintjét, amely nélkülözhetetlen az egyedi igényeik szempontjából. Nem minden kutya vagy macska egyforma. Más szükségletei vannak egy aktív sportkutyának és megint mások egy kölyöknek. A Royal Canin megfelelő formuláját választva biztosíthatjuk, hogy ezeket a szükségleteket egyetlen forrásból fedezzék.

Royal Canin egészséges táplálás

Az egészséges táplálást nem lehet elég korán kezdeni

Fontos, hogy tisztában legyünk a kölyökkutya fejlődésének szakaszaival, és az ezekben felmerülő igényeivel. Élete első szakaszában teljesen más táplálási szükségletei vannak a kutyának, mint felnőttként. A megfelelő eledelnek – étrend-kiegészítők nélkül – tartalmaznia kell a hatékony fejlődéshez szükséges minden tápanyagot a növekedés fontos szakaszaiban. Például az elválasztás időszakában, azaz 4 és 12 hetes koruk között, a kölykök szervezetében kialakul egy úgynevezett „immunitási rés”.

Az anyatej ilyenkor már nem nyújt megfelelő védelmet, viszont a saját immunrendszerük még nem elég erős. Ilyenkor a táplálék természetes immunerősítőként hathat, ezért fontos, hogy olyan eledellel tápláljuk a kölyköket, amelyben természetes immunerősítő anyagok vannak, mint például a C- és E-viatminok. Az eledelhez adott prebiotikus hatású rostok (pl. a mannán-oligoszacharidok) pedig segítik a jótékony hatású bélbaktériumok elszaporodását.

Később a csontok fejlődésére, majd a testtömeg építésére helyeződik nagyobb hangsúly. Felelős gazdiként ezért nagyon fontos, hogy minden életszakaszban a kedvencünk egyéni szükségleteinek maximális figyelembevételével összeállított táplálékot adjunk neki, hogy biztosítsuk számára az alapokat az egészséges és boldog élethez.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...