akc.org

Nyári nasik, amiket nyugodtan adhatsz a kutyádnak

A nyári melegben egy kis leleményességgel lecserélheted a megszokott jutifalatokat olyanokra, amelyek hűsítik a kutyát, frissítik őket és olyan jól esnek nekik is, mint nekünk egy hideg finomság a napsütésben.

1.Dinnye

A legjobb, ha mag nélkül adod. Tele van nedvességgel, tehát hidratál és hűsít is egyben. A legtöbb kutya imádja.

2. Gyömbér

Görögdinnye levét keverj össze egy kis gyömbérporral és fagyaszd le jégkockaformában. A gyömbér frissít és az esetleges gyomor problémákra is jó hatással van.

 

3. Répa

Egy hűtőből elővarázsolt répát szívesen elropogtat a legtöbb kutya, a kisebb termetűeknek akár hosszabb elfoglaltságot is jelenthet. Ha a kutyád habzsol, akkor inkább ne adj neki egyben egy egész répát, mert valószínűleg hajlamos lenyelni egészben nagyobb darabokat, az pedig veszélyes lehet. Inkább kockázd fel jutifalatokra.

4. Hónapos retek

A kínai orvostudomány szerint a retek felpezsdíti a vérkeringést és hűsítő hatása van. Kutyáinkra is ilyen hatással van, de valószínűleg ezt már kevesebben szeretik, vagy eszik meg, mint a dinnyét.

5. Alma

Nálunk örök kedvenc az alma, bármikor bármennyit el tud ropogtatni. Nyáron egy kicsit behűtve még jobban csúszik. Sok benne a rost és az ásványi anyagok. Ha már gyümölcsről van szó, a kisállat dietetikusok sokszor figyelmeztetik a gazdikat, hogy szőlőt és mazsolát ne adjanak a kutyáiknak, mert az veseelégtelenséget okozhat.

Ne felejtsd el, hogy jutifalatot csak mértékkel szabad adni és nyáron fokozottan figyelj a hidratálásra!

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Fotók: stock

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...