Saját KB bal
Saját KB jobb

Íme, a 3 legjobb természetű ölkutya

Nekünk minden kutya tökéletes, teljesen mindegy, milyen fajtáról beszélünk. Tudja ezt a bustle.com is, amely most személyre szabott listát készített azoknak, akik örökbefogadáson gondolkodnak, és mindenképpen kistestű kutyust szeretnének.

Máltai selyemkutya

Rendkívül jó természettel áldotta meg a sor az édes apróságokat, amelyek általában nem gyarapodnak nagyobbra, mint 3-4 kg. Könnyen kezelhető társasági kutya hírében állnak, és további előnyük, hogy azok is bátran magukhoz vehetik őket, akik allergiával küzdenek, ugyanis ritkán, és keveset hullik a szőrük.

Bichon Havanese

Ragaszkodó, fogékony és intelligens szeretetgombócok, nyitottak és barátságosak. Imádják a gazdi közelségét, szívesen bújnak az ölébe, melegséget adva. Nagyobbra nőnek ugyan, mint a máltai selyemkutyák (akár a 7-8 kg-t elérhetik felnőtt korukra), a cukiság mérő akkor is kiakad tőlük.

Francia bulldog

Ugyan időnként megmakacsolja magát, a francia bulldog hihetetlenül hálás, intelligens, és laza személyiségű kutya. Tartható lakásban, és kezdő gazdiknak is bizalommal ajánlják, mert kevés gondot okoz. A francia bulldogok tele vannak szeretettel, amit örömmel a gazdira zúdítanak.

+1: (Kis) olasz agár

Értelmes, engedelmes, nagyon könnyen tanul, és jól alkalmazkodó fajta az olasz agár. Mi több, kedveli a higiéniát! Kedves és vidám természetű kutya, súlya maximum 5 kg-ra rúg. Nagy mozgásigényű, bújós, kecses és gyors, energikus gazdik tökéletes társa lehet.

 

Persze, mint mindig, mi most is az örökbefogadásra buzdítunk, és ha beleszerettél valamelyik kistestű fajtába, először mindenképp nézz szét egy fajtamentő alapítványnál vagy egyéb menhelyen, és dönts felelősen!

 

 

Forrás: www.bustle.com
Kép: Unsplash
Szerző: Szerencsi Évi
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...