Saját KB bal
Saját KB jobb

A Te kutyád is imádja a plüssjátékokat… széttépni?

Mindenki másképp értékeli a kitömött játékokat

“Két perc alatt széttépi a plüssöket…!”

Ezt a panaszt már sokszor, sok gazditól hallhattuk. Általában ezzel indokolják meg, hogy miért nem vesznek plüssöket a kutyájuknak. Sok kutyus pont ezeken a szerencsétlen, mit sem sejtő játékokon éli ki a pusztító énjét, és a móka általában legfeljebb pár percig tart. A plüssök árát tekintve, ez persze nem éppen a leggazdaságosabb szórakozás. A plüssgyilkos kutyusok gazdijai irigykedve nézik hát azokat az ebeket, akik nemcsak gyengéden játszanak a kitömött játékaikkal, hanem szeretettel viszonyulnak feléjük.

Vannak kutyák, akik úgy kezelik a plüssjátékaikat, mint a kisgyermekek a kedvenc macijukat: odabújnak hozzá, és úgy tűnik, hogy megnyugtatja őket a plüssök közelsége. Azoknak a kutyáknak, akik kötődnek a játékaikhoz, sokat segíthet a kedvenceik közelsége mondjuk egy állatorvosi látogatás alkalmával, vagy ha egyedül kell hagynunk őket, mert mondjuk elutazunk. Megfigyelték, hogy ezek a gyengéd kutyusok elsősorban a gazdijuk közelségében érzik magukat a legjobban, de ha ők nincsenek ott, akkor a plüssök közelsége a következő választás, sőt, vannak, akik a gazdi mellett is csak a plüssükkel nyugszanak meg igazán.

A plüssjátékok tehát nem csak egyféleképpen nyújthatnak örömöt a kutyáknak: vannak, akik a szétcincálást élvezik, mások órákig rágódnak rajta, de olyan kutyák is vannak, akik szorosan kötődnek a játékaikhoz, és megnyugtatja őket a kedvenceik közelsége.

A Ti kutyátok milyen? Plüssgyilkos vagy plüssrajongó? Írjátok meg kommentben!

Bujdosó-Szalay Adél / kutyabarát.hu
Forrás: The Bark
Szerző: Karen B. London, PhD. okl. Alkalmazott állatviselkedés-kutató és tréner
Képek: @flickr
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...