Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – kutyajáték pólófonalból

Ha strapabíró, rágható játékot keresel a kutyádnak, ez az egyszerű technikával elkészíthető huza-vona rágcsa szuper választás. A fonási technika elsajátítása után egy óra alatt elkészíthető, gyerekekkel is remek móka! A pólófonal újrafelhasznált pamutpólókból készül, ezért ez a játék környezetbarát is. Pólófonalat a nagyobb fonalboltokban lehet venni, de ha ügyes vagy, a saját megunt pólóidból is készíthetsz (számos leírás és videó segít a neten).

A rágcsajáték elkészítéséhez 12, egyenként 170 cm hosszú szál pólófonalra lesz szükséged. Egy nagy gombolyag pólófonalból 6 játék jön ki. Vannak olyan üzletek is, ahol kis gombolyagokat árulnak, ezekből válogathatsz kedvedre a szivárvány minden színében.

Első lépésként, kösd erősen csomóra a 12 szálat! Ez a csomó lesz a játék egyik vége. Majd a csomót a két combod közé szorítva, az öledet munkaasztalként használva, oszd 4 részre a szálakat (3-3 szállal fogunk dolgozni, minden szám egy-egy hármas csoportot jelöl, ezeket végig egy szálként fogjuk mozgatni).

Vigyük a bal alsó szálat jobb felülre, a jobb felső szálat pedig bal alulra.

Majd az előbbi szálak fölött cseréljük meg a jobb alsó és a bal felső szálakat is. Nem kell csomóznunk közben, de figyeljünk arra, hogy a szálakat viszonylag szorosan és rendezetten mozgassuk, mert ettől lesz erős és szép a fonat.

Ismételjük a második és harmadik lépéseket mindaddig, amíg a fonatunk a kívánt hosszúságú lesz. Ha végeztünk, kössünk egy szoros csomót mind a 12 szálból a fonat végére. Ha szükséges, vágjuk vissza a megmaradt fonalakat, és már kezdődhet is a játék. A fonott rágcsajáték 30°C-on mosógépben mosható.

Jó szórakozást!

Bujdosó-Szalay Adél / kutyabarát.hu
Forrás és képek: lvlyblog.com; flickr
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...