Saját KB bal
Saját KB jobb

Kedvenc kutyás könyveink

Olvasni jó! Kutyás könyveket pedig még jobb! 4+1 kutyás témájú könyvet mutatunk be most Nektek a kedvenceink közül.

1. Csányi Vilmos: Jeromos, a barátom

Csányi Vilmos könyvei közül nehéz választani. Nagy kedvenc a „A kutyák szőrős gyerekek” és a „Segítség, kutyás lettem!” is, de erre a könyvre amiatt esett a választásunk, mert könnyed nyelvezete és szórakoztató történetmesélése miatt, még ahhoz is közelebb hozza a kutya-ember barátság és együttes nyelv világát, akinek még sosem volt kutyája. Ez a – kölcsönadott – könyv konkrétan egy eddig „kutyátlan” barátunk kedvét is meghozta az örökbefogadáshoz.

/Libri Kiadó – Budapest, 2013./

kutyabarat kutyabarát kutya

2. David Alderton: Idős kutya a családban

Egyértelmű, hogy ezt a könyvet inkább azok forgatják, akiknek már korosodik a kutyájuk. Nekünk is ezért vált sajnos aktuálissá. Rengeteg hasznos és érdekes információval szolgál a könyv akár az idősebb kutyánk egészségének megőrzésére, akár az öregedés folyamatának megértésére vonatkozóan. Nem dughatjuk homokba a fejünket: tudnunk kell, hogy egy idős kutyánál milyen mozgásformák kerülendők, miként előzhető meg az időskori elhízás, mik az öreg kutyák leggyakoribb egészségügyi problémái, milyen természetes gyógymódok lehetségesek… És még sorolhatnánk, hogy mennyi felmerülő kérdésre, problémára ad megnyugtató választ a könyv.

/CSER Kiadó – Budapest, 2008.; Eredeti címe: „Young at Heart”/

kutyabarat kutyabarát kutya

Kis Anna – Dr. Mező Tibor: Kutyaelsősegély (korábbi kiadás címe: Nyújts segítő mancsot!)

Aki rendszeresen látogatja rendezvényeinket, programjainkat, már jól ismerheti Kis Annát és hiánypótló könyvét kutya-elsősegély témában. Anna nemcsak kutyaelsősegély-tanfolyamokkal igyekszik a gazdikat felkészíteni és megtanítani a legváratlanabb esetekre, egészségügyi problémákra, hanem a könyvével is a gazdik segítségére van. Szerintünk minden gazdi polcán ott a helye!

/Magánkiadás, www.kutyaelsosegely.hu/

kutyabarat kutyabarát kutya

Desmond Morris: Kutyavilág – A kutya testbeszéde

Desmond Morris sokszínű személyisége (etológus, zoológus, festő és tévésszemélyiség, aki idén tölti be 90. életévét) már eleve kíváncsivá tett a könyv kapcsán. Ebben a művében az emberi és az állati lélek működésének kiváló szakértőjeként jelenik meg. Tévhiteket, féligazságokat oszlat el, izgalmas fejtegetésekbe bocsátkozik, és arra keresi a választ, hogy vajon a több ezerféle főemlős közül, miért a kutya vált az ember legjobb barátjává? Egy színes, szépen fotografált könyv, ami egyértelműen hozzásegít minket ahhoz, hogy még jobban megértsük leghűségesebb társunkat.

/Magyar Könyvklub – Budapest, 2000.; Eredeti címe: „Dogwatching”/

kutyabarat kutyabarát kutya

+ 1 verses kutyás könyv:

Nagy Bandó András: Egyik kutya, másik is – 170 kutya verses önvallomása

Nagy Bandó András nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy 170 kutyafajtához rövid, a fajtát jellemző vidám verseket írjon. Az Akita inu szerint például: „Elmondom hát, ha muszáj, régi gazdám szamuráj.”, de az Újfunlandiról is ír Nagy Bandó: „Testőröddé lettem medvényi testemmel, órákon át játszom felnőttel, gyerekkel.”. Nem csak gyerekeknek ajánljuk!

/Szamárfül Kiadó Kft., 2010./

kutyabarat kutyabarát kutya

kutyabarat kutyabarát kutya

 

Sz-K H.

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...