Saját KB bal
Saját KB jobb

Éljenek a gyönyörű mixek a nemzetközi keverék kutya napon

A nemzetközi keverék kutya napot 2005-ben hirdette meg egy kutyás életmód szakértő – állatjóléti ügyvéd, Colleen Paige. Ez a nap nem szól másról, mint a kevert fajták ünnepléséről, szeretetéről és mentéséről. Sajnos közülük kerül ki a legtöbb gazdátlan és altatásra ítélt állat, így különösen rászorulnak a törődésre és, hogy egy kicsivel több figyelem irányuljon rájuk.

 

Keverék kutyák mindig is szép számmal voltak jelen az mellettünk, amióta az évszázadok során többszáz fajtát létrehoztunk. A modern kor találmánya a „designer kutyafajta”, amely épp a legkeresettebb az emberek között, és amelynek a legtöbb rokona kerül a menhelyekre vagy utcára a genetikai betegségek és a túlvállalás miatt.

A nemzetközi keverék kutya nap célja, hogy felhívja a figyelmet az ilyen típusú állatok helyzetére és megítélésére, hiszen a menhelyek lakóinak közel 80%-a közülük kerül ki. Ráadásul a maradék 20%-ot alkotó fajtatiszta kutyákon sokkal hamarabb segít egy fajtamentő egyesület, vagy „vonzóbb és egyértelműbb” kinézetük miatt gyorsabban kerülnek gazdához.

A keverék kutyák gazdái saját életükből is ismerik azt a küldetést, hogy megismertessék és elismertessék a kevert fajtájú kutyákat környezetükkel; hogy megértessék az emberekkel: értéke ezeknek a kutyáknak cseppet sem kevesebb, mint fajtatiszta társaiké. Fantasztikus kinézetek, karakterek és személyiségek születnek minden egyes kutyával, tartozzon bárhova.

A leghíresebb keverék kutyák

Sinbad az egyik leghíresebb amerikai keverék kutya, aki az Egyesült Államok hadseregének hivatalos tiszt helyettese volt Lajka az első állat volt az űrben. Összeszorul a szívünk, ha belegondolunk, hogyan használták fel a kísérletekhez: hiszen tudták, hogy nem fogja túlélni az utazást. A 2016-os nemzetközi keverék kutya napot neki ajánlották Benji az egyik legismertebb kutya színész, szinte minden filmje a gyerekek nagy kedvence volt Bobbie a csodakutya, az igazi „Lassie” arról lett híres, hogy több mint 4,000 kilométert gyalogolt, hogy hazatérjen otthonába

 

Senki nem fogja bizonyítani, hogy a keverék kutyák tovább élnek, egészségesebbek vagy hálásabbak, mint fajtatiszta társaik, de az biztosan igaz, hogy ugyanúgy tudjuk szeretni őket és tőlük is ugyanolyan szeretetet kaphatunk.

 

Ezeket is ajánljuk:

Keverék kutya játssza a főszerepet a Játékszín színpadán

Tele vannak az amerikai menhelyek kutya-farkas keverékekkel

A keverékek kevésbé kiegyensúlyozottak, de képezhetőbbek?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: nationalmuttday
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...