Saját KB bal
Saját KB jobb

Danics Dóra egyetlen fotó alapján választotta ki négylábú társát

A szálkás szőrű tacskó keverék már az X-Faktor énekpróbáin is rendszeresen részt vett, ahol hatalmas alvásokkal asszisztált hűségesen Dóra sikereihez. Siker ide vagy oda, kapcsolatuk azóta is töretlen, elválaszthatatlanok, mint az X két szára. Ráadásul együtt is, külön is kedvesek. Danics Dórával beszélgettünk örökbe fogadásról, szeretetről és egyeduralomról.

 

Rögtön odajött hozzám, puszit adott. Emberekkel mindig ilyen kedvesen viselkedik?

A nőkkel hamarabb megbarátkozik, és a gyerekekkel sincs semmi gondja, ha az utcán odajönnek hozzá és meg szeretnék simogatni. Bár nincs sok kisgyerek a környezetünkben. A férfiakkal tartózkodóbb. Alföldi művészurat például a végletekig megugatta. Robi meg is kérdezte: „Ki ez a szörny Magával?”

Mindenhova magaddal viszed? Nincs belőle konfliktusod?

Igyekszem minél több helyre magammal vinni, mindenhova sajnos nem tudom, de nem szokott gond lenni. Amikor fellépésre megyek, sokat van egyedül, de azt is kibírja. Ha tudom – főleg nyáron – mindenhova jön velem. Ha nem így tennék, nem lenne rá elég időm. Egyszerűen szeretem, ha velem van.

Mesélj Sáriról, honnan és hogyan került hozzád, mi a története?

Ő egy hat éves tacskó és foxi keverék, a Biatorbágyi Állatmenhelyen találtam rá. Az egyetemi éveim alatt már megfordult a fejemben, hogy szeretnék egy saját kutyát, így elkezdtem nézelődni az interneten. Akkor láttam meg róla a képet, amin a ravasz tekintetével és a hatalmas egójával ült. Elbűvölő volt, azonnal tudtam, hogy nekem ez a kutya kell.  Végre megtaláltuk egymást. Akkor lehetett tíz-tizenegy hónapos.

Anno az X-Faktor forgatása alatt ki vigyázott Sárira?

Amikor bekerültem a legjobb tizenkettő közé, nagyon aggódtam, hogy mi lesz „a gyerekkel”. Megkérdeztem az RTL Klubban, hogy beköltözhet-e velem. Ő egy menhelyes kutya, ha hosszabb ideig távol vagyok tőle, depressziós lesz. Szerencsére azt mondták, hogyha a lányok, akikkel együtt fogok lakni, beleegyeznek, akkor semmi akadálya. Így is történt: jött velem, mentünk minden próbára és énekórára. Talált magának egy sárga babzsák fotelt, és úgy gondolta, ezután ez az övé lesz. Abszolút alkalmazkodott, a próbák alatt megtanulta, hogy a színpadra nem jöhet fel.

Van vagy volt valamilyen rossz szokása?

Mikor elhoztuk, már szobatiszta volt, ezzel nem volt probléma, ellenben sok mindent megrágott. A méregdrága napszemüvegem darabjait is találtam már meg a szoba közepén. Máskor ült az ölemben, miközben olvastam, és arra lettem figyelmes, hogy a köntösömet rojtosra rágta, ami rajtam volt. Ilyen gondokkal egy-másfél évig bajlódtunk, aztán ahogy idősödött, ez elmúlt. Ami viszont megmaradt – bár az utóbbi néhány hónapban mintha javult volna – hogy esténként fél a sötétben.

Miért az örökbefogadás mellett döntöttél?

Úgy gondoltam, nem az a legfontosabb, hogy fajtatiszta legyen és milyen díjakat fogunk nyerni. Szerettem volna egy kutyát megmenteni, és az ő kedves személyében egy társra, barátra találni. Sárival nagyon könnyedén összeszoktunk, egymásra hangolódtunk.

 

Őket is szeretjük:

Balázs Fecó felnőttként lett kutyatulajdonos, de azóta imádja a gazdi szerepet

Kevin visszatér az RTL Klub képernyőjére

Sváby András – Karcsika társ és igazi sztár

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: www.dog-foto.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...