Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyazuhany a lakásban – luxusnak tűnik, de működik!

Furcsa módon az egyelőre luxusnak számító otthoni trend: a lakásban lévő kutya zuhany működik! Ha megkérdezzük önmagunkat: igenis látjuk azokat a pillanatokat, amikor jól jönne egy ilyen otthonra, és nem csak azért, mert ők ugyanolyan családtagok. Mit meg nem tennénk kedvenceinkért! No meg a sok kosz elkerüléséért…

 

Egy New York Times-ban megjelent riport szerint egyre növekvő igény merül fel a dizájnos otthoni kutya zuhanyok iránt. Ugyanis az emberek kezdik megunni a saját kádjukban való fürdetést és az azzal járó kalamajkát, így, ha van rá mód, inkább építenek egy teljesen elszeparált és nagyon is jól kinéző zuhanykabint – csakis a négylábúaknak.

Amellett, hogy igencsak túlzásnak tűnik, mégis csak van értelme. Ahogy William Harrison, a Harrison Design vezető építésze meséli, ők már évek óta terveznek a kliensek számára kutya zuhanyt.

Először csak azt kérték az ügyfelek, hogy tervezzünk egy magasabb fellépőt, hogy könnyebb legyen fürdetni a kutyájukat. Mostanra már sokkal kifinomultabbak az igények. – A zuhanyok kialakítása jobban megcélozza a nagytestű kutyák tulajdonosait. A lépcsők megkönnyítik a bejutást, és maga a zuhany és profi felszereléssel rendelkezik.

Fürdettél már valaha nagytestű kutyát otthon? Rengeteg kosszal jár… Nem csak a kutya lesz boldogtalan, de a sár, a szőr és a víz mindenütt – kész stressz mindenki számára. – mondja Harrison.

Ráadásul a kiloccsant víz még bajt is okozhat a csúszás veszély miatt, valamint a kádból kiugrani próbáló kutya is sérülést okozhat mind magának, mind a gazdinak.

A legtöbben a mosókonyhába vagy a kamrába helyeztetik el a zuhanyt, mivel ezeken a helyeken nem jár többlet költséggel a vízellátás kialakítása.

Tény, hogy mindenképp könnyebbséget jelent egy gazdinak, azonban nem von le a lakás értékéből, ha esetleg egy nem kutyás ember érdeklődik a lakás iránt, sőt. Ugyanis, ha nem kutya zuhanyzásra, akkor más, kosszal járó mosásra is tökéletesen alkalmas: például sáros csizma vagy nagyobb, piszkos tárgyak leöblítésére. Megfontolandó lehetőség!

 

Ha kutyabarát egy otthon, akkor minden sarka az:

A te otthonod kutyabarát?

33 tárgy, amire minden gazdinak azonnal szüksége van a konyhában

Kutyádnak is jár egy meghitt sarok az otthonodban – vagy az egész otthonod

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: today
Fotók: Harrison design, pinterest

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...