Saját KB bal
Saját KB jobb

Fő a biztonság – az autóban is!

Tudtátok, hogy Németországban, Ausztriában szemrebbenés nélkül megbüntetik azokat, akik nem rögzítik megfelelően az állatokat a kocsiban – akár 50 Eurót is legombolhatnak az emberről. Elvileg itthon is megvolna rá a jogalap, a KRESZ teherszállításra vonatkozó, 47. paragrafusa részletesen le is írja a tudnivalókat – számoltunk be róla egy korábbi cikkünkben a Totalcar.hu tapasztalataira hivatkozva.

Nem túl gyakori, hogy Magyarországon valakit a nem szakszerű kutya- vagy macskautaztatásért büntetnének meg, és nem is szeretnék újabb pénzbeszedési tippeket adni az illetékeseknek. De ne is a büntetés miatt figyeljünk oda, hogyan szállítjuk az állatainkat.

Már egy nagyobb fékezéstől is megsérülhetnek, de az ijedt és bepánikolt kutya vagy macska is okozhat komoly bajt. Az utastérben szabadon mozgó állat ráugorhat a vezetőre, ne adj isten félelmében bemászik a pedálok közé – nem kell részletezni, milyen káros mellékhatásai lehetnek annak, ha vészfékezés közben kutyánk a lábunk alatt van…

Az alábbi videó a kereskedelmi forgalomban lévő autós kiegészítőket, kutyabiztonsági öveket, szállítóboxokat tesztelte. Ugye nem meglepőek az eredmények? A videóból mindenre fény derül:

Forrás: Insider Pets, Kutyabarát.hu

 

További hasznos, utazással kapcsolatos cikkek:

Évente 63 ezer forint a kutyák utazása a BKV-n, Bécsben akár ingyenes, máshol furcsa szabályok élnek

Kutyával utazás a Volán buszokon

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...