Saját KB bal
Saját KB jobb

Könyvajánló – Ördögfiókák

Connor, az égedelem rossz ördögfiókát a közösségi médiának köszönhetően pillanatok alatt megszerették az emberek, és pár hónap alatt Connornak már komoly rajongó tábora lett. A követői kérésére lett könyvbe foglalva az a kalandos életút, a bevételek egy része a német juhész fajtamentést és állatvédő csoportot támogat.

 

Az „Ördögfiókákban” Connor és elődje, Káoszka csínytevéseit olvashatjuk. Bár egy igazi, szórakoztató könyv, amelyet több mint száz színes fotó illusztrál, mégis az apropója nagyon szomorú. A németjuhász fajtamentők ugyanis naponta találkoznak olyan kutyákkal, akiket a gazdájuk azért adott le a sintértelepen, mert a kutya a fejükre nőtt. Ezek a gazdik úgy gondolták, hogy elég, ha a kutyájukat csak beteszik a kertbe, és az máris majd úgy védi a házát, mint Rex felügyelő. Nincsenek tisztában azzal sem, hogy egy unatkozó kölyökkutya micsoda károkat képes tenni az otthonukban. A könyv erről szól, na meg arról, hogy hogyan lehet véget vetni a kölykök „garázdálkodásának”.

A szerző az öregebbik kutyájának, Káoszkának a történetét anno már megírta, és most tudatosan készült arra, hogy Connor felcseperedését is nyomon követi. Némi túlzással azt is mondhatnánk, hogy együtt aludt a fényképezőgépével, és így sikerült elérni, hogy a hihetetlen disznóságokat nagyon is hihető fotók illusztrálják.

Mert mi is történik addig, amíg egy ördögi rossz kutyagyerekből igazi fegyelmezett kutya nem válik? „Kigyomlált” muskátlik, „felrobbant” kutyaágyak, szétrágott cipők, és egy, az idegösszeomlás szélén álló gazdi jelezték Connor és Káoszka, a két égedelem ördögfióka útját .

Az „Ördögfiókák” cím könyv ezt a viszontagságos utat meséli el. Ráadásul ha az olvasó kiskutyája Connorral együtt végzi az alapgyakorlatokat, a könyvnek a végére tisztában lesz az alapengedelmességi gyakorlatokkal.

A könyvterjesztés és a könvyvkiadás haszonkulcsának összegéből a szerző a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt támogatja. Idén most a naptár kiadásból és a könyvekből származó bevételből a „Szurkolók az állatkínzás ellen” egyesületnek is jut. A két csapat ugyanis szorosan együtt dolgozik, és több közös akcióval a hátuk mögött több közös rendezvény és kutyamentés vár rájuk. A K9 Commando Calendar 2018 naptárban pedig két világbajnok is „ledobta a textilt”, így Kucsera Gábor és Oroszi Bertold is pózol több másik, jó képű srác mellett a németjuhászok népszerűsítésére.

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...