Saját KB bal
Saját KB jobb

Jazz, bor, kutya, Balaton

Idén nyáron három napra a Balaton északi partjának egyik legkedvesebb faluja, Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa: a kutyabarát Homola Pincészet idén már hatodszorra rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket.

A 6 éve először megrendezett kis Tájház-udvari dzsemboriból a Jazzpiknik egy 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé nőtte ki magát, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává vált.

Augusztus 3-4-5-én a Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra, színvonalas gasztronómiai kínálatra és első osztályú előadókra számíthatnak a látogatók.

A Homola Pincészet kutyabarát, hogy a kedvencükkel érkezők se maradjanak ki a fantasztikus élményből. Budavári Dórával, a rendezvény kommunikációs vezetőjével beszélgettünk.

Egész évben várjuk a kutyásokat, a Sáfránkert Vendéglőben és a Homola Borteraszon is azonnal ott terem mellettük egy kolléga egy mosollyal és egy tál vízzel. A pikniken ez eggyel nehezebb, de mindig segítünk, hogy ők se maradjanak szomjasan. Általában jól érzik magukat a kutyusok nálunk, szabadon császkálnak az asztalok között vagy a szőlőben.

Mennyire népszerű Paloznak és környéke a kutyások körében?

Nagy terek, lejtők, fű, fa, lehet futni be az erdőben…szerintem ez egy kutyás paradicsom, ráadásul nincs túl sok autó, nem kell félni a forgalomtól. Igaz, nyáron több az ember, de Paloznak még így is az egyik legrejtettebb része a Balaton északi partjának. A hegyi részen lehet nagyokat kirándulni, a part menti kis részen pedig ott a kemping és hatalmasakat lehet sétálni.

Milyen lehetőségeket tudnál ajánlani a környékre látogatóknak?

Ha jól tudom, a Tihanyi Belső-tónál fürödhetnek is a kutyusok, így ez jó megálló lehet, annál is inkább, mert gyönyörű a környék. Sajkodon akkor már érdemes megállni az Apáti Étteremben, piacozni a Tihanyi Piac Placcon szombaton, vagy megnézni a frissen nyílt malackrumplit. Csopak és Paloznak is szuper kutyával, a Szt. Donát pincétől átsétálva a Petrányi Borteraszon ihatunk egy kávét, aztán lehet kóstolni Jásdiéknál, és fel a hegyre a szőlősorok között a Homola Borteraszra.

Ha marad még energia, a csopaki kilátó is szuper ötlet, de az alsóörsi kilátót is nagyon ajánlom. Ha pedig Alsóörs, akkor Carpaccio, a kedvenc olaszos éttermem! Badacsony még olyan, ahol kutyával lehet barangolni, és nem csak az erdőben: a Pláne Badacsony Borterasz vagy a Kishableány is nagy terasszal rendelkezik, de a legtöbb szép kilátású badacsonyi helyre lehet menni kóstolni kutyával.

A Jazzpiknik az igényes helyi és nemzetközi jazz zenészek részvétele mellett a gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part közkedvelt éttermei és kézműves termelői biztosítják majd a harapnivalókat, a piknikhangulatot pedig piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok és plédek teszik teljessé.

Paloznaki Jazzpiknik

Paloznak, 2017 augusztus 3-4-5.

További információt itt találtok: www.jazzpiknik.hu

Jegyek itt kaphatók: https://www.jegy.hu/search?q=paloznaki

Kedvezményes jegyelővétellel tudjátok megváltani őket egészen 2017. május 31-ig.

 

 

(kutyabarát.hu)

Kutyabarátbalaton.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...