Badacsony és környéke kutyával

Badacsony neve a Balatonnal és a jó borral forrt össze.  A majdnem kerek hegy napos lejtői kiváló lehetőséget biztosítanak a szőlőtermesztéshez és a borászathoz. Nem is véletlenül világhírűek az itteni pincészetekben készült borok, a település pedig a Balaton partjának egyik legforgalmasabb üdülőhelye.

A Badacsony hegy természetvédelmi terület, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, a város és környéke pedig méltán az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban látogatott kirándulóhely. Az elénk táruló pazar kilátás, a hegyoldalban megbújó borospincék és a környék számtalan látnivalója teszi Badacsonyt a „magyar tenger” talán legkedveltebb üdülőhelyévé is.

Badacsonyból és a környező településekről nagyon sok, különböző hosszúságú túra indul. Ezek során bejárhatjuk ezt a festői vidéket, akár négylábú barátunkkal is, ahogyan mi is tettük a Kutyabarát.hu kutyájával, Mambával. Pihenésképpen pedig elidőzhetünk egy pohár jó bort kortyolgatva például akár a Szeremley Borházban is, mely a 2015. évi „Év kutyabarát helye” pályázat különdíjasa lett a vidéki étterem kategóriában. Az étterem 1999-ben a napfogyatkozás alkalmával nyitotta meg a kapuit a Badacsonyi hegy szívében, szimbolizálva ezzel a balatoni vendéglátás újraszületését és nem a mennyiségre, hanem a minőségre való törekvést.


Szeremley Borház – Badacsony (fotó: kutyabarát.hu)

A környék gyalogos felfedezéséhez néhány tippet a Badacsony.hu portálon is találtok, illetve a Balaton-felvidék legjobb kirándulóhelyeiből a piknikmagazin.hu válogatott.

Szállásajánló: Berkes Vendégház – Badacsonytördemic


Berkes Vendégház – Badacsonytördemic (fotó: kutyabarát.hu)

A Badacsonytól mindössze negyedórányi autóútra, Káptalantótiban pedig vasárnaponként egy „messze földön” híres termelői piac, a Liliomkert Piac várja a nézelődni, kóstolni és vásárolni vágyókat, mely kutyával is látogatható.

A Szigligeti Vár szintén kutyabarát, ráadásul térítésmentesen látogathatják a négylábúak a várat.

 

Veszprém megye kutyabarát szálláshelyei közül ITT válogathattok, a megye kutyabarát éttermeit pedig ITT találjátok.

Kutyás kirándulóhely ajánlatainkat ITT találjátok.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...