Saját KB bal
Saját KB jobb

A megfelelő pihenés, alvás fontossága a kutyáknál

A kutyák általában napi szinten a 24 órából átlagban 16-18 órát alszanak, pihennek és mi csak az ébrenlétük alatti időszakot vesszük alapul, értékeljük, vizsgáljuk. Pedig alvás közben lehet a leghatékonyabban gyógyulni, regenerálódni, ezt mi, emberek saját magunkról is tudhatjuk. Dr. Fux Attila, sebész volt a segítségünkre, a DogInBed kutyaágyak állatorvosa.

A felnőtt kutyus tipikus, jellegzetes fekvése a körben fekvés, amikor  az oldalán  fekve az orra a farkához hajlik és így védi magát, legfontosabb szerveit ösztönszerűen, hidegtől, széltől  egyéb káros dolgoktól. Az alvás zavara, hiánya súlyos károkat okozhat kutyáinknál is. Bár állatkísérletek bizonyították, hogy akár 2 heti ébrenlétet is képesek  a kutyák tolerálni, de ennél jóval rövidebb idejű pihenésmegvonás, nyugalmatlanság  is komoly, tartós idegrendszeri betegségeket okozhat ( epilepszia, agresszivitás, félősség, depresszió, stb.).

Ortopédiával foglalkozó orvosként tudom, és napi szinten tapasztalom, hogy nincs két egyforma beteg és betegség, de egy dolog megegyezik mindenkinél, mégpedig a gyógyulásban való hit és meggyőződés! A pontos diagnózis és az idejében, legjobban megválasztott terápia, sikeres műtét a végső siker feléért sem felelős, ezt is biztosan állíthatom. Embereknél könnyebb megértetni, hogy fél évig kíméljék magukat, pihenjenek, állatoknál ez sokkal nehezebb. Felépülési időszakban a betegek még többet pihennek, és ez nem mindegy, milyen körülmények között teszik. 

Szívből ajánlom azokat az innovatív megoldásokat (pláne ha magyar!), amelyek elősegítik a betegeim gyógyulását, de mindenekelőtt az egészségük megőrzését és különböző betegségek kialakulását is. Szerencsés elsők között lehettem, akik szakemberként tesztelhették, ismerhették meg  Magyarországon a  DogInBed speciális egészséges kutyafekhelyeket. 

A kiváló minőségű és a kutya méretnek megfelelő keménységű lágy hab és speciális habszivacsnak köszönhetően, alvás közben felveszi a kutya természetes testhelyzetét, egyenletesen elosztva a terhelést, kóros izom kontrakciót nem indukálva nyugalmat biztosít a gerincnek, ízületeknek alvás közben.  

Február 12-ig, vasárnapig szerezheted meg 15% előrendelési kedvezménnyel a DogInBed ágyat kedvencednek.

 

Az ortopéd betegségek megelőzéséről a DogInBed kutyágyakkal – itt olvashatsz róla bővebben.

További cikkünket a DogInBed kutyaágyakról ide kattintva tudod elolvasni.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: DogInBed
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...