Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyák is igénylik a fényvédő krémet

Kutyáinkat, éppen úgy, mint gyermekeinket, vagy saját magunkat, meg kell védenünk a káros napsugaraktól. Ha együtt indulunk nyaralni négylábú barátunkkal, fontos, hogy róla is megfelelően gondoskodjunk. De hogyan védhetjük meg kedvencünket a káros UV sugaraktól?  Juliana Weiss-Roessler tippjeit adjuk közre.

Talán sokan nem is hallottatok róla, de a kutyáknak is szükségük van valamilyen védelemre a káros napsugarakkal szemben. Bundájuk természetes védelmet nyújt számukra, de ez nem jelenti azt, hogy adott esetben nem éghetnek le. A leégés számukra is fájdalmas és növeli a rák kockázatát.

Mikor van szüksége négylábú barátunknak ilyen jellegű védelemre?

Ha kutyád szőre hullik

Bármilyen allergia, hormonális változás, vagy kemoterápiás kezelés kiválthat szőrhullást, amely akár egészen nagy területeket is érinthet a kutya testén. Ezek a területek így védelem nélkül maradnak és könnyen megéghetnek, ha nem vigyázunk rájuk. Természetesen vannak olyan fajták, mint például a kínai meztelenkutya, akiknél a „kopaszság” nem egy betegség következménye.


www.allergicpet.com

Ha kutyád valóságos napimádó

Ha egy ilyen kutyus gazdija vagy, pontosan tudod, ez mit jelent. Szeret kifeküdni a napra, élvezi a meleg sugarakat, és nem ismer mértéket. A védelmet igénylő területek elsősorban a hátsó lábak köze és a pofa az orr környékén (ha ez rózsaszínes)


www.dogster.com

Ha kutyádnak sok időt kell töltenie a szabadban

Egy rövidebb séta nem okoz gondot, de ha hosszabb kirándulásra, vagy strandolni, táborozni mentek, akkor kutyádnak is szüksége van a megfelelő napvédelemre.


blog.roomertravel.com

Hogyan védhetjük kedvencünket?

Hosszú szőrű kutyák szőrét ne vágjuk le

A szőr védi a bőrt az UV sugárzástól, és ha ezt levágjuk, a bőr sokkal jobban ki van téve a veszélynek. Ehelyett inkább gyakran fésüljük meg, hogy eltávolítsuk az elhalt szőrszálakat

Használjunk megfelelő fényvédőt

Keressünk kifejezetten kutyák számára készült fényvédő krémet, kérjük az állatorvos tanácsát. Ha találtunk ilyet, olvassuk el, hogy biztonságos-e a csecsemők és az érzékeny bőrűek számára.


www.petsafetynews.com

Kerüljük a cink-oxidot

A fényvédő krémek gyakori összetevője a cink, de ez mérgező lehet a kutya számára, ha nyalogatja. Minden esetben ellenőrizzük az összetevőket.

Teszteljünk kis területen

Még ha meg is találtuk a legideálisabbnak tűnő fényvédőt, van rá esély, hogy kutyánkból allergiás reakciót vált ki. Először mindenképpen egy kis területen próbáljuk ki, miközben figyeljük a teszt területen lévő bőrt és az eb viselkedését, hogy meggyőződhessünk arról, minden rendben van.

A fényvédőt csak a napsugárzásnak kitett területeken alkalmazzuk

A szőrrel borított területek nem igényelnek védelmet, a szőr nélküliek viszont annál inkább.


www.naturaldogcompany.com

Használjunk védőruházatot

A fényvédő krémek alternatívája lehet egy olyan könnyű anyagból készült, világos színű kutyaruha, amely blokkolja a nap sugarait.


www.cafepress.com.au

Árnyék

Mindig figyeljünk oda arra, hogy kutyánknak álljon rendelkezésére árnyékos terület, ahová behúzódhat. Ez a legjobb módja annak, hogy biztonságban legyen és elkerülje a káros UV sugarakat.


www.dogster.com

Mindezek mellett az is nagyon fontos, hogy kutyánk a melegben ne kaphasson hőgutát és legyen mindig friss ivóvize!

 

A hőgutaveszély kampányunkról ITT és ITT olvashattok bővebben.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: cesarsway.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...