Saját KB bal
Saját KB jobb

Így neveld a gazdádat – 5 egyszerű lépés kutyáknak

Claude Combacau, a 26 éves francia grafikus, illusztrációival azt az 5 trükköt mutatja be, ahogyan kutyáink a legjobban kihasználnak  bennünket, gazdikat. A mulatságos rajzok persze nem a kutyáknak, hanem nekünk szólnak, és abban segítenek, hogy jobban megértsük ebünket.

Hogyan tréningezd a gazdádat?

Idővel, türelemmel és egy kis segítséggel, elsajátíthatod ezt a 11 technikát, és a gazdádat udvariasabbá, engedelmesebbé változtathatod – a végén légy büszke magadra.

Ne feledd, a gazdád meg akar neked felelni! Lássunk is neki!

1. Trükk: Hogyan tréningezd a gazdádat arra, hogy kiengedjen, amikor ki akarsz menni?

A legtöbb gazdi jól képzett és tudja, hogy mikor akarsz kimenni.  Ez az egyedülálló emberi jellegzetesség hozzásegít ahhoz, hogy kellemes környezetben végezhesd a dolgod.

1. lépés: Állj az ajtó elé és ugass folyamatosan. A gazdádnak tudnia kell, hogy ez mit jelent, és sok             gazdával már itt be is fejezhetjük a gyakorlást.
2. lépés: Ha a gazdád „nem veszi az adást” az ugatást fűszerezd egy kis nyafogással és ajtókaparással.
3. lépés: Ha a gazdád továbbra is szembeszáll veled, menj oda hozzá, és közvetlenül előtte könnyíts magadon, egész idő alatt szemkontaktust tartva.

Kiegészítés: szükség esetén a szőnyeget használd, ezzel meg tudod erősíteni az üzenetet, hogy a gazdi nagyon-nagyon rossz.

2. Trükk: Hogyan tréningezd a gazdádat arra, hogy odaadja az ételét?

Ez a technika arra támaszkodik, hogy a gazdák nem túl koordináltak és meg akarnak felelni nekünk.

1. lépés: Helyezkedj el közvetlenül a gazdád lába mögött, miközben készíti az ételt.
2. lépés: A mancsodat nyomd hátulról a térdhajlatát, és a lába behajlik.
3. lépés: Amint a térde behajlik, az étel ki fog repülni a kezéből.
4. lépés: Élvezettel edd meg a gazdád ételét.

3. Trükk: Hogyan tréningezd a gazdádat, hogy abbahagyja a telefonálást?

Az emberek figyelme és képzelőereje elég korlátozott, ennek köszönhető az iPhone nevű játék. A gazdád séta közben ahelyett, hogy rád figyelne, és veled együtt élvezné a közösen eltöltött időt, ez a játék köti le a figyelmét. Ennek a helytelen viselkedésnek könnyen véget vethetsz, az úgynevezett „tekered körbe a gazdát”  módszer alkalmazásával.

1. lépés: Várj addig, amíg a gazdád a kezébe veszi a telefonját a séta alatt (kiegészítés: ezt úgy tudod gyorsítani, hogy megállsz szimatolni 15 másodpercre, ez tuti unalmas lesz a gazdádnak).
2. lépés: Amikor a gazdát már teljesen belefeledkezve nyomkodja a telefonját, a testi erődet kihasználva kezd el húzni, miközben alkalmazod a „tekered körbe a gazdát” módszert.  A legvalószínűbb az, hogy a telefon ki fog esni a kezéből és ideális esetben összetörik, valamint a gazdi is a földön landol.
3. lépés: Ekkor fordulj meg, és dacosan nézz a gazdádra.

4. Trükk: Hogyan tréningezd a gazdádat arra, hogy NE akarjon állandóan közös selfie-t készíteni?

Sok ember a közelmúltban rákapott arra a rossz szokásra, hogy közös selfie-t készítsen velünk. Ez aggasztó viselkedés, de néhány lépésben könnyedén orvosolható.

1. lépés: Tegyél úgy, mintha te is szívesen szerepelné a képen.
2. lépés: Abban a pillanatban, mielőtt elkészülne a fénykép, tedd tönkre valamilyen módon. Fontos, hogy az eredmény egy használhatatlan selfie legyen.
3. lépés: Ezt ismételd meg minden alkalommal egészen addig, amíg a gazdád meg nem tanulja, hogy ez részedől nem tolerálható magatartás. Előbb-utóbb ezt is megérti, és abba fogja hagyni a selfiek készítését.

5. Trükk: Hogyan tréningezd a gazdádat a megfelelő ágyhasználati etikettre?

Sajnálatos módon sok gazda úgy véli, hogy az ágy fele az övé. A kihívás az lesz számodra, hogy segíts a gazdádnak elfelejteni ezt a rossz beidegződést, hogy azután elsajátíthassa a megfelelő ágyhasználati etikettet.

1. lépés: Ugorj fel az ágyra, helyezd magad kényelembe, és élvezd, hogy az egész tiéd. 

2. lépés: Amikor a gazdád le akar rángatni az ágyról, tegyél úgy, mintha aludnál, ne hagyd magad ráncigálni, és lehetőleg meg se moccanj.

+ Tipp: ezzel arra ösztönzöd a gazdádat, hogy inkább a kanapén, vagy a vendégszobában aludjon. Ez segíteni fog abban, hogy megerősítsd azt, hogy az ágy a tiéd. Egyedül a te választásod, hogy megosztod-e vele, ami valóban nagyon kedves tőled.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: boredpanda.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...