Tartsd szemmel, mennyit mozog kutyád

A mozgásszegény életmód nemcsak az emberekre jellemző, kutyáink is a kívánatosnál jóval kevesebbet mozognak. Egy angol újdonságnak köszönhetően most már nyomon követhetjük kedvencünk aktivitását és tippeket kapunk arra, hogyan tudjuk elérni a napi egészséges mozgásmennyiséget.

Felmérések szerint az Angliában élő közel 9 millió kutya fele túlsúlyos, mivel nem mozognak eleget. A most piacra kerülő újdonság segítségével egészségesebb, aktívabb életmódot biztosíthatunk kutyánknak is. A PitPat az embereknél már használatos mozgásfigyelők működési elvét követve rögzíti, mennyit mozog ebünk, majd egy okostelefonos alkalmazás segítségével elemzi az értékeket. Figyelembe veszi a kutya fajtáját, súlyát és életkorát.

A kapott adatokat összehasonlítja a több mint 200 kutyafajta adatait tartalmazó adatbázisban szereplő „előirányzott” napi aktivitási számokkal. Ha az eb sokat lustálkodott, és nem mozgott eleget, akkor az alkalmazás tippeket ad a gazdinak, milyen tevékenységgel tudja elérni az ideális napi mozgás mennyiséget. 

A PitPat kicsi és könnyű, minden nyakörvhöz kompatibilis, vízálló, és a benne lévő egy darab újratölthető elemmel több, mint 1 évig üzemképes. 


Forrás: YouTube

 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: pitpatpet.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...