Saját KB bal
Saját KB jobb

Mitől kutyabarát egy szálláshely?

Bár sok olyan szálláshelyet találunk, ahol kutyával is meg tudunk szállni, általában magát a gesztust kell megfizetnünk, hogy a kutya bejöhet velünk a hotelbe, kevesebb az olyan szállásadó, aki maga is igényét érzi, hogy vendégként kezelje a házi kedvencet. A Magyar Turizmus Zrt. Itthon.hu portálja az alábbiakban azt szedte össze, mitől válik ténylegesen kutyabaráttá egy szállás. 

Érkezés és fogadás

A kutyák welcome drinkje csak egy tál friss víz, emellé kifejezetten jó ötlet kijelölni egy elkerített, nyugalmas sarkot, ahol a becsekkolás folyamata alatt leheveredhetnek, kiereszthetik a gőzt, és láb alatt se legyenek. Az utazás ugyanis megterhelő számukra, hiszen adott esetben végigcibáltuk őket a fél országon.  Mivel akár esőben, hóban és sárban is érkezhetnek kutyával a vendégek, a bejáratnál nem árt, ha rögtön van lehetőség arra, hogy a lábacskákat és a bundát tisztára lehessen törölni.

Szolgáltatások és kutyás eszközök

Mind a szálláshely, mind a kutyatartó vendég jobban jár, ha bizonyos eszközöket nem kell magával cipelnie – akár ha bérelni lehet ezeket, akár megvásárolni, vagy szolgáltatásként nyújtja a hely. Ilyen például az ágyat és kanapét védő pléd, a kutyafekhely, az itató és etetőtál, és azok alá tehető padlóvédő, mancstörlésre alkalmas eszköz a bejáratoknál. Az Abbázia Nemesnép Country Club Hotelben kutyapléd, itató és játékok is igénylehetők a recepción.  Kifejezetten hasznos, ha a kutyapiszoknak külön szemetest tart fent a szálláshely, esetleg zacskóval felszerelve.

Érdemes a szálláshelynek felvennie a kapcsolatot a környéken található állatorvossal, kutyakozmetikussal, hogy a vendégeik biztonságban érezzék a kedvenceket akár egy méhcsípés, akár egy alapos sárdagonya esetén is. A Hotel Szépalma nem csak orvossal és kutyakozmetikussal, de az erdészettel is kapcsolatban áll, hiszen a szálloda a Bakony rengetegében helyezkedik el.


Kép: itthon.hu

Kutya a szobában

Nagyon jó, sőt ideális példákkal találkozhatunk itthon. Az „Év kutyabarát szállása” díjat nyert Abbáziában teraszos, járólapos, kertkapcsolatos apartmanházakat ajánlanak a kutyatulajdonosoknak, a kinti ebek pedig szalmával borított kenneleket is birtokba vehetnek.

Ha erre nincs is lehetőség, a benti létet is komfortossá és optimálissá lehet varázsolni néhány aprósággal. Sok kutya a gazdájával szeret heverészni a szófán vagy vele is alszik az ágyban, aminek szőrmentesítésére jó módszer, egy pléd, mágikus szőrtelenítő henger.  A kutyaszőr frissen tartására pedig ideális a nedves törlőkendő.

Maradhat-e a kutya egyedül a szobában?

A Kutyabarat.hu alapítója Sziládi-Kovács Tibor így válaszolta meg ezt a kérdés:  „A kutya szobában hagyásával kapcsolatban mindenképpen érdemes elmondani, hogy egy kutya sem, még a legjobban szocializált sem képes egyedül maradni sokáig egy idegen környezetben, egy idegen helyen, így jobb, ha megoldjuk, hogy velünk jöhessen akár az étterembe is – a kutyabarát szállások szinte mindegyikénél megoldható ez ma már.” 

HASZNOS: KUTYÁS ETIKA A SZÁLLÁSHELYEKEN – KUTYABARAT.HU 

Kutya az étteremben, egyéb helyiségekben

Nem optimális tehát, hogy a kutyát a gazda magára hagyja a szobában, jobb, ha magával viheti például az étterembe. Sok kutya jól elvan az asztal alatt, de nem zavaró az sem, ha pórázon kell várakozniuk, feltéve persze, ha a saját finom falatjaikkal elfoglalhatják magukat.

Vannak olyan szituációk, amikor erre nincs lehetőség (mondjuk, ha a gazdi a wellness-be vágyik). Ilyenkor talán a legegyszerűbb, ha 1-2 órára sétáltatót „bérelhet” a gazdi.


Kép: itthon.hu

Kutya a kertben

Persze nekik tiltott övezetet az úszómedence, viszont kiválóan reggelizhetünk kutyatársaságban is a kertben. Ideális megoldás pedig a szép, széles és kerítés nélküli táj, akár fürdésre alkalmas tóval – ebből szép számmal találunk itthon. Ha nem elég széles a kert, hogy békében megférjenek a kutyák és pihenni vágyó vendégek, szaladgáló gyerekek, akkor érdemes összegyűjteni a környék kirándulásra alkalmas útvonalait a vendégek részére.

Nem csak hálásak lesznek, de fáradt és elégedett kutyákkal térnek majd vissza, és mint tudjuk, a fáradt kutya, nagyon jó kutya.

itthon.hu

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...