Saját KB bal
Saját KB jobb

Minden 4. kutya érzékeny a gabonára. Mit érdemes tudni erről?

A tápok többsége nagy mennyiségben tartalmaz gabonát (búza, rozs, árpa, zab, kukorica), azonban a kutyák, emésztőrendszere nem a gabona feldolgozásra alakult ki, mert ők alapvetően húsevők.

A kutya emésztő szervei nem képesek feldolgozni a gabonát. Ez a bélsár mennyiségén is látszik, ugyanis minél magasabb arányban tartalmaz egy táp gabonát, annál nagyobb mennyiségű bélsár távozik a kutya emésztő rendszeréből.

A gabona káros hatásai:

– A gabona emésztési és tápanyag felhasználási gondokat okozhat, sőt gyakran még allergiához és táplálék-intoleranciához is vezethet.. A glutén érzékenység tünetei lehetnek a bőr irritáció, a viszkető, vörös foltos bőr, a mancsok rágcsálása, az állandó vakarózás (nem élősködő következtében), belső fül gyulladása.

– Bél és emésztési betegségeket okozhat.

– Magas a szénhidrát tartalma elhízását okozhat.

– A daganatos megbetegedések kockázatát növelheti.

A gabonamentes étrend enyhíti az étel allergiás tüneteket. A GranataPet tápok NEM tartalmaznak gabonát, sem glutént, azonban tartalmaznak burgonyát, amely proteinben gazdag, könnyen emészthető, gyorsan felszívódik és káliumot is tartalmaz.

A GranataPet kutya és macska tápok, emellett magas hústartalmúak és minden szükséges anyagot tartalmaznak, amire kedvencünknek szüksége van a boldog, kiegyensúlyozott és hosszú élethez.

A GranataPetnek elsődleges a kutyák és macskák egészsége.

Bővebb információk a forgalmazó weboldalán találhatók. Kövesse a GranataPetet a Facebookon is. 

További cikk a témában:

Természetesen egészséges kutya és macska eledelek

 

 

(X)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...