Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyaeledelek szintetikus adalékok nélkül

Az utóbbi években annyi állat lett beteg vagy allergiás, mint azelőtt soha. Amióta az iparosított állateledelek forradalmát éljük, sok alacsonyabb minőségű állati- és növényi melléktermék, szintetikus vitaminok és adalékok, és sokféle, nehezen emészthető gabonaféle kerül a kutya táljába. Erre rájönnek a tartósítószerek, amiktől ugyan kényelmesen tárolhatjuk a tápot, de ugyanakkor már köztudott, hogy mennyire károsítjuk vele a szervezetet.

Aki állatot tart, azért is felelős, hogy természetének megfelelően táplálja azt. A Naturavetal kutya-, és macskaeledeleink fejlesztésekor csak a legjobb, élelmiszer-minőségű, tiszta, természetes alapanyagokat használjuk fel – mondta el Ónodi Norbert, a NaturaVetal tápok magyarországi forgalmazója.

Az allergiás esetek növekvő száma, az ízületi fájdalmak, a bőr- és szőrzetproblémák, a rák, a gyomor- és bélpanaszok, vese- és májbetegségek, illetve az emésztési zavarok könnyen összefüggésbe hozhatók az egészségtelen, rossz táplálkozással. Különösen az allergiás, érzékeny kutyák esetében kell a gazdáknak olyan táplálékot keresnie, mely az egyes kiváltó allergéneket nem tartalmazza. Ebben az esetben tanácsos gluténmentes recept alapján készült táplálékot választani, még pedig olyat, mely csak egyféle proteinforrást tartalmaz.

A viselkedészavarban szenvedő kutyák számának növekedése sem feltétlenül csak a helytelen tartás és nevelés következménye, hanem reakció a táplálék túl magas vegyianyag- tartalmára: a mesterséges tartósítószerek neurotoxikus alkotórészei befolyásolhatják a kutyák viselkedését (ideges, feszült kutyák).

A kutyatulajdonos kezében azonban ott a lehetőség, hogy kiváló minőségű táplálékkal közvetlenül befolyásolja kedvencének egészségét. A kiegyensúlyozott anyagcsere biztosítása érdekében a legfontosabb tényező a táplálék könnyű emészthetősége és jó hasznosíthatósága. A Naturavetal például olyan táplálékot készít, mely nem tartalmaz búzát, szóját és tejterméket, sem színező-, aroma-, és tartósítószereket, így az allergiás kutyák számára is valódi megoldást jelent. A legérzékenyebb kutyáknak pedig olyan eledelt fejlesztettek ki, mely gabona helyett kölessel készül, így rendkívül allergén-szegény.

A szárazeledelünkben a kíméletes hideg-sajtolásnak köszönhetően a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak eredeti formájukban. Ezek létfontosságúak minden szervezet számára – és természetazonos formában a leghasznosíthatóbbak! A Canis Plus szárazeledel a természetes vitaminok és ásványianyagok hasznosítása által teljesen nélkülözni tudja a szintetikus hozzátevőket, és a mesterséges adalék antioxidánsokat.  A kutya így stabil bélflórát tud felépíteni, ami a jó emésztéshez nagyon fontos – fejtette ki Ónodi Norbert.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...