Kutyaeledelek szintetikus adalékok nélkül

Az utóbbi években annyi állat lett beteg vagy allergiás, mint azelőtt soha. Amióta az iparosított állateledelek forradalmát éljük, sok alacsonyabb minőségű állati- és növényi melléktermék, szintetikus vitaminok és adalékok, és sokféle, nehezen emészthető gabonaféle kerül a kutya táljába. Erre rájönnek a tartósítószerek, amiktől ugyan kényelmesen tárolhatjuk a tápot, de ugyanakkor már köztudott, hogy mennyire károsítjuk vele a szervezetet.

Aki állatot tart, azért is felelős, hogy természetének megfelelően táplálja azt. A Naturavetal kutya-, és macskaeledeleink fejlesztésekor csak a legjobb, élelmiszer-minőségű, tiszta, természetes alapanyagokat használjuk fel – mondta el Ónodi Norbert, a NaturaVetal tápok magyarországi forgalmazója.

Az allergiás esetek növekvő száma, az ízületi fájdalmak, a bőr- és szőrzetproblémák, a rák, a gyomor- és bélpanaszok, vese- és májbetegségek, illetve az emésztési zavarok könnyen összefüggésbe hozhatók az egészségtelen, rossz táplálkozással. Különösen az allergiás, érzékeny kutyák esetében kell a gazdáknak olyan táplálékot keresnie, mely az egyes kiváltó allergéneket nem tartalmazza. Ebben az esetben tanácsos gluténmentes recept alapján készült táplálékot választani, még pedig olyat, mely csak egyféle proteinforrást tartalmaz.

A viselkedészavarban szenvedő kutyák számának növekedése sem feltétlenül csak a helytelen tartás és nevelés következménye, hanem reakció a táplálék túl magas vegyianyag- tartalmára: a mesterséges tartósítószerek neurotoxikus alkotórészei befolyásolhatják a kutyák viselkedését (ideges, feszült kutyák).

A kutyatulajdonos kezében azonban ott a lehetőség, hogy kiváló minőségű táplálékkal közvetlenül befolyásolja kedvencének egészségét. A kiegyensúlyozott anyagcsere biztosítása érdekében a legfontosabb tényező a táplálék könnyű emészthetősége és jó hasznosíthatósága. A Naturavetal például olyan táplálékot készít, mely nem tartalmaz búzát, szóját és tejterméket, sem színező-, aroma-, és tartósítószereket, így az allergiás kutyák számára is valódi megoldást jelent. A legérzékenyebb kutyáknak pedig olyan eledelt fejlesztettek ki, mely gabona helyett kölessel készül, így rendkívül allergén-szegény.

A szárazeledelünkben a kíméletes hideg-sajtolásnak köszönhetően a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak eredeti formájukban. Ezek létfontosságúak minden szervezet számára – és természetazonos formában a leghasznosíthatóbbak! A Canis Plus szárazeledel a természetes vitaminok és ásványianyagok hasznosítása által teljesen nélkülözni tudja a szintetikus hozzátevőket, és a mesterséges adalék antioxidánsokat.  A kutya így stabil bélflórát tud felépíteni, ami a jó emésztéshez nagyon fontos – fejtette ki Ónodi Norbert.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...