Saját KB bal
Saját KB jobb

Okosan szeretni

Négylábú családtagjainkat ugyanúgy képesek vagyunk elkényeztetni, túlhalmozni szeretetünkkel és törődésünkkel, mint ahogy gyermekeinket. A felelős kutyatartó azonban tudja, hogy az engedékenység, a következetesség hiánya a kutyus szellemi és fizikai fejlődésében is komoly gondokat okozhat. Különösen igaz ez a táplálásra, ezért nézzük át, hogy mire is kell odafigyelnünk!

A kutyusok táplálékigényét nemcsak az életkori sajátosságaik és az egészségi állapotuk befolyásolja, de különösen fontosak a nehezen körülírható, életmód által meghatározott szükségleteik. A szerető gazdi figyelmének ez utóbbira is ki kell terjednie, hiszen a jó minőségű táplálék az egészségmegőrzés egyik nagyon fontos eleme.

Tápanyagtartalom

Kedvenceink jókedvét és vitalitását olyan kutyaeledellel tudjuk csak megnyugtatóan biztosítani, amely tápanyagtartalmában kiegyensúlyozott, tartalmaz minden szükséges elemet a megfelelő egészségi állapot fenntartásához. A házilag, kifejezetten a kutyusnak elkészített étel, bármennyire is körültekintő a gazdi, valószínűleg nem tartalmazza a tápanyagok megfelelő arányát, így az ritkán teljes értékű. Tapasztalataink alapján az így készített eledel nem azonos értékű a jó minőségű, speciálisan a kutya igényeinek megfelelően készített állateledelekkel.

Fehérje

A kutyus testi kondícióinak teljessége vidámságában, pajkosságában a hosszú séták alkalmával minden gondoskodó gazdinak örömöt csal az arcára. Ennek a kondíciónak a fenntartásához elengedhetetlenül szükséges a megfelelő fehérjeszint biztosítása az etetések alkalmával.

Ásványi anyagok

A természetes és egészséges étrendhez a kutyusok esetében is hozzátartozik a vitaminok és ásványi anyagok bevitele. Az állatok ezen anyagok egy részét nem képesek előállítani, így azok kizárólag táplálék útján kerülhetnek a szervezetükbe. A teljes értékű eledelek tartalmaznak vitamin és ásványi anyag kiegészítést, mely hozzájárul kedvence megfelelő vitamin, ásványi anyag ellátottságához.

A kényeztetés mindenkinek jár!

Ha kutyusunk táplálásakor odafigyelünk ezekre a tényezőkre, akár arra is van lehetőségünk, hogy mindezt megadva, egy megfelelő táplálékkal kényeztessük őt – okosan!

A VitalBite egy nemzetközi szakértők által kifejlesztett, kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú eledel, amely magas arányban tartalmaz fehérjét, illetve a vitaminokkal, ásványi anyagokkal dúsított. A legkorszerűbb technológiával, minőségi alapanyagokból gyártott termék egy csapásra kutyusa kedvence lesz. Sőt, ha most vásárol bármilyen VitalBite terméket, nemcsak kutyusát, de saját magát is kényeztetheti egy kutyabarát wellness hétvégével!

Részletek: www.vitalbite.eu

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...