Álomgazdi újrahasznosít – kiságy kedvenceidnek a Te pulóveredből

Kinőtted vagy meguntad pulóvered? Vagy divatjamúlt? Nem kell kidobnod vagy a szekrény mélyén hagynod! A sporolok.blog.hu írója nagyon kreatív megoldást talált a kutyabarátoknak arra a helyzetre, ha már nem hordják pulóverüket.

Épp a gardróbot varázsoltam át nyárból az őszbe, mikor azt láttam, hogy ebecskéim édes álomba zuhantak a kiszelektált pulcsikon.Egyébként is fájt a szívem a kedvenc, bár elnyűtt darabok után, ráadásul egy spórolós mókus mindent megpróbál újrahasznosítani, így elkezdtek forogni a buksimban a mókuskerekek…

A legtöbb bolti cica-, és kutyaágy aránytalanul drága, ráadásul megvan rá az esély, hogy a kis (nagy) kedvenced rá se néz, és továbbra is a tiszta, vasalásra váró ruhakupac tetején fog pihenni, esetleg a szennyesből válogat magának fekhelyet. Naná, hiszen minden ruhádnak isteni gazdi illata van!

Itt a megoldás! 

Ha nem akarsz sok pénzt kiadni, viszont mégis jó lenne valahogy leszoktatni a rosszcsontokat a nem megfelelő helyeken való szunyálásról, készíts nekik saját fekhelyet a Te illatodból pulcsidból. Ne aggódj, nem kell aranykezű varrómókusnak lenned, hogy elkészítsd! Pepe is megmondja. 🙂

Hozzávalók:

– 1 darab pulóver

– 1 orsó hímzőfonal – színben harmonizáló (250 Ft.-)

– Tömőanyag (kb. 1 nagypárnába való mennyiség = 300 Ft.-)

– olló

– nagy zsákvarró tű

– 1-2-3… szívbéli cica, kutya („gazdi feeling” = megfizethetetlen!!!

* Tipp: ha nincs épp eldobható ruhadarabod, túrj egyet a turiban! Kisebb testű házi kedvenceknek (1-4 kg) gyermekpulóverből is készíthetsz fekhelyet.

Elkészítés:

Kövesd a képeken látható lépéseket!

1. Varrd össze a pulcsi nyakát (felső keresztvonal) majd a pulcsi elejét a hátuljával hónaljtól hónaljig (szaggatott vízszintes vonal)!

2. Tömd kellemesen puhára az alsó (nagyobbik) részt, majd varrd be (alsó keresztvonal)!

3. Tömd kicsit keményebbre az ujjakat és a felső részt, aztán varrd egymáshoz a végüket (függőleges vonal)!

4. Alulról varrd a párna részt az ujjakhoz (keresztvonalat a függőleges összevarrthoz).

+1 Csodáld a kedvencedet, ahogy édesen alszik a „gazdi karjaiban”. 🙂 Rézi imádja!

Az ágyikó simán mosható a pulcsi címkéjének megfelelően, de fontos, hogy a tömőanyag pamut tömőanyag legyen (bármelyik textilboltban kapható) és ne akard kitömni saját rongydarabokkal, mert az nem fog megszáradni mosás után és berohadhat. 

Sok egyéb mellett az is szuper ebben, hogy így hogy Te magad készíted a kis drágád ágyát, választhatsz a szoba színéhez, stílusához illő pulóvert. Ha belejöttél az alkotásba és van még a ruhásszekrényedben pár elnyűtt pulcsi és igazi mókus módjára szívesen segítesz, hát tűre, cérnára fel!

Öltögess és küldj újrahasznosított pulóverágyat a menhelyeknek! Pl. Futrinkáéknak, ahonnan a mi kedvenceink is érkeztek. Nagy örömmel fogadják majd az adományodat kedves, de sanyarú sorsú állatok. Közeledik a karácsony és még addig is lesz alkalom… Ez a pihe-puha ágyikó remek ajándék bármely kutyás vagy cicás barátodnak! Ígérem, meg fog hatódni (még talán a négylábú is :D).

Forrás: sporolok.blog.hu

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...