Saját KB bal
Saját KB jobb

Érkeznek az okosnyakörvek

A nyakörv figyeli a testhőmérsékletet, a légzést, a pulzust, az állat aktivitását, és az elégetett kalóriákat is számon tartja. Váratlan bejelentéssel rázta meg a nyakörv-piacot az amerikai Petpace: elkészültek a kutyák számára az okosnyakörvek.

A bejelentés annyiban váratlan, hogy a kutyákba ültetett csip után a viselhető technológia – akár hisszük, akár nem – visszalépésnek tűnhet. De egyáltalán nem az! Ha működik, a nyakörv segíthet diagnosztizálni a kutya betegségét.

Az okosnyakörvre vezeték nélküli érzékelőket szereltek, amik folyamatosan vizsgálják a kutya életjeleit, és időben figyelmeztetést küld, ha betegségre utaló jeleket lát. A nyakörv figyeli a testhőmérsékletet, a légzést, a pulzust, az állat aktivitását, és az elégetett kalóriákat is számon tartja. Miközben a kutya játszik, eszik és alszik, a szoftverek összevetik a kapott információkat más, fajspecifikus adatokkal. Ha a mérések alapján a kutya állapota eltér a normálistól, a nyakörv figyelmeztetést küld a gazdi okostelefonjára.

A nyakörv már a tüneteket is jelzi, amik betegségre utalhatnak. Ráadásul, mivel a nyakörv folyamatosan gyűjti az információkat, az állatorvosnak könnyebb dolga lesz a diagnózis felállításánál. A nyakörv azt is jelzi, hogy hogyan reagálnak az állatok a gyógykezelésre. Végül adja magát a kérdés, mennyibe kerül? Nem drága! 150 dollárba, 33 ezer forintba kerül, a szolgáltatásra pedig további havi 15 dollárért, háromezer forintért lehet előfizetni.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: mosaiconline.hu, newscientist.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...