4 tünet, amiről nem is hinnéd, de allergiára utalhat kutyusodnál

Kutyusod sokat vakarózik, nyalogatja magát, rázza a fejét, esetleg könnyezik a szeme? Sokan nem is sejtik, de ezek bizony akár az ételallergia tünetei is lehetnek. Lássuk részletesen, hogy mire érdemes odafigyelni!

1. Viszketés, vakarózás

A vakarózás azért csalóka tünet, mert erről először nem az ételallergia ugrik be a gazdiknak, pedig nagyon veszélyes lehet, mert a kutyus akár véres sebeket is ejthet magán.

2. Szőrhullás

A szőrhullás nagyban összefügg a viszketéssel, vakarózással. Azt lehet észrevenni, hogy a kutya szőre itt-ott foltokban hiányzik, vagy a világosabb bundájú kutyusok esetében a szőr barnás elszíneződése is árulkodó lehet.

3. Fejrázás

A fejrázás hatékony módja annak, hogy kutyusok a hallójáratukat megtisztítsák a víztől, szennyeződésektől vagy rovaroktól. Azonban, ha a kutyus huzamosabb időn keresztül rázza a fejét, az már komolyabb problémára is utalhat.

4. Fülgyulladás

A fejrázással pedig összefüggésben állhat a fülgyulladás. A kutyáknál jelentkező ételallergia tünetei akár a fülénél is jelentkezhetnek. Ilyenkor általában a fülből viasszerű folyást tapasztalhatunk, amit kellemetlen szag is kísér.

Ételallergia felismerése, azonosítása és kezelése

A kutya ételallergia gyakorlatilag valamilyen típusú fehérjére való allergia. Leggyakrabban a baromfihús vált ki ételallergiát. Ha egy táp hipoallergén, sajnos akkor is tartalmazhat baromfit, mert hiába nem baromfi a fehérjeforrása, baromfizsír is lehet benne, és ez is válthat ki allergiás tüneteket.

Mi a megoldás?

Válassz frissen főzött, állatorvos által összeállított, csak természetes alapanyagból készült eledelt kutyusodnak! A tápokkal ellentétben, a PetChef kutyaeledelei teljesen transzparensek: pontosan tudod, hogy mi kerül a kutyusod tálkájába, hiszen szabad szemmel látható minden összetevő benne.

Allergiás kutyusok etetésére válaszd a Háztáji bárány, Atlanti lazac, Erdei nyúl vagy Mennyei kenguru monoproteines, hipoallergén kutyaeledeleket!

Nem próbáltad még?

Az első vásárlásodnál* használd a PC-KUTYABARAT55 kuponkódot így -55% kedvezménnyel tesztelhetitek a Kóstoló csomagot, amibe mind a hét ízből kerül egy 160 grammos csomag!

*Új vásárlók számára, az első Kóstoló csomagra érvényes.

petchef

Ismerd meg jobban a PetChef-et!

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...