A jól nevelt kutyához vezető út – 4 alapszabály a szófogadó négylábúért

Melyik gazdi ne vágyna igazán jól nevelt, nyugodt és szófogadó négylábúra? Ki ne szeretne egy engedelmes mancsossal kutyás közösségekbe vagy családi eseményekre indulni? A kezdő gazdik általában még nem rendelkeznek a szeleburdi, engedetlen kölyökkutyát nyugodt kezesbáránnyá varázsló tudással és tapasztalattal. Némi odafigyeléssel azonban sokat tehetünk azért, hogy a család négylábú tagja minél hamarabb elsajátítsa az általunk vágyott viselkedési formákat.

Jól érthető határok

Mielőtt kedvencünk megérkezne a családba, át kell gondolnunk azokat a határokat, amiket később szeretnénk betartatni vele. Ezek egy részét valószínűleg mi magunk engedjük majd el, amint az édes, apró mancsok átlépik a küszöböt, de ettől függetlenül sem árt átgondolni. Bundásunk érzekésének első pillanatától szem előtt kell tartanunk a szabályokat, és ennek megfelelően kell megkezdenünk a kutya nevelését.

Igyekezzünk a meghúzott határokat betartani, és próbáljuk kedvencünket az első perctől hozzászoktatni azokhoz.

A következetesség a kulcs

Éppen ezért nincs értelme az első néhány hétben az ágyunkban altatni apró kedvencünket, majd utána elvárni tőle, hogy szeresse kutyaágyát is legalább annyira, mint a gazdi közelségét és kényelmes paplanját. Legyünk hát következetesek, nemtetszésünket és dicséretünket is fejezzük ki egyértelműen, törekedjünk az érhető kommunikációra. Használjuk és gyakoroljuk a már elsajátított parancsszavakat, és a dicséretet, avagy a pozitív megerősítést a helyes viselkedési formák megtanulásához.

Minél hamarabb alakítsunk ki egy jó rutint

A gazdi és kedvence számára is fontos egy jól működő és kényelmesen tartható rutin kialakítása. Segítségével kedvencünk tisztában lesz vele, mit várunk el tőle, és azt is tudja majd, mik történnek várhatóan a nap folyamán: etetés, séta, játék, pihenés, stb. A kiszámíthatóság segít az önbizalom növelésében, a mentális fejlődésben, és a jó kutya-gazdi kapcsolat kialakításában is.

Türelem, odafigyelés, tanulás

Egy jó nagy adag türelem, annál is több odafigyelés, sok-sok közösen eltöltött minőségi idő – ezekre garantáltan szükségünk lesz.

A napi rutinunkban kapjanak helyet az együtt töltött órák, amikor sétával, mozgással, tanulással töltjük az időt! Közösen, kizárólag bundásunkra figyelve, levezetve a felgyülemlett energiákat. Keressünk fel egy kutyaóvodát vagy iskolát, vegyünk részt rendszeresen az alkalmaikon!

Nem csak a tanulási folyamat során, de a későbbiekben is nélkülözhetetlen, hogy egészséges jutalomfalatot válasszunk kedvencünk számára. A csinos, színes csomagolások helyett olvassunk a sorok között, vizsgáljuk meg az összetevőket, és azok alapján válasszuk ki a megfelelő finomságot!

platinum

A PLATINUM jutalomfalatok legalább 76% friss húsból készülnek, amit kimagasló minőségű összetevők egészítenek ki. A száraz kutyatápokhoz és nedves kutyaeledelekhez hasonlóan éppen olyanok, mintha azokkal a négylábúak kívánságát váltották volna valóra! A PLATINUM egészséges jutalomfalatok a rengeteg friss hús mellett minőségi szénhidrátot és antioxidánsokat tartalmaznak, így kedvencünk számára a jutalmazás közben is teljes értékű falatokat biztosíthatunk. Víz hozzáadása nélkül, speciális párolási eljárással készülnek, tréningezéshez, szocializáláshoz és táplálékkiegészítőként, extra tápanyagforrásként is kiválóak!

Szerezd be az egészséges jutalomfalatokat a PLATINUM shopban!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...