Saját KB bal
Saját KB jobb

Megjelent a MeatCrisp, azaz az első macskaeledel 83% friss húsból

A Freshmeatdryer most először lehetővé tette, hogy macskaeledel készülhessen nem kevesebb, mint 83% friss húsból. Így született meg a MeatCrisp, ami ízfokozót ugyan nem tartalmaz, de még így sem lehet ellenállni neki.

Az igazság a macskaeledel csomagolásának hátoldalán keresendő

Mit árul el számunkra a macskatáp csomagolása? Nos, a márka marketing és grafikai munkatársainak rátermettségén kívül a számunkra leglényegesebb igazságot a zsák vagy konzerv hátoldalán találjuk, ez pedig nem más, mint az összetevői lista.

Az összetevők listájának sajátossága, hogy minél több található meg egy konkrét alapanyagból az eledelben, az az alapanyag annál előkelőbb helyet foglal el a listában, vagyis ebből következik, hogy a lista legelején helyet foglaló alapanyagból tartalmaz az eledel a legnagyobb mennyiségben. Itt érhet minket a felismerés.

Az eledel elején, a színes-szagos feliratok és aranyos cicafotók között feltüntetett hústartalom nem minden esetben az, aminek látszik. Ha az eledel csomagolása nagy betűkkel hirdeti a 75%-os hústartalmat, az jelenthet valójában 60% húslisztet, és mindössze 15% friss húst. Erre világít rá a csomagolás hátoldalán elhelyezett összetevői lista, ott ugyanis biztosan a valóságot olvashatjuk majd. Mindig vizsgáljuk hát meg A LISTÁT!

Mi a gond a húsliszttel, és miért kerül friss hús helyett az eledelekbe?

A húsliszt tápanyagtartalma és hasznosulása lényegesen alacsonyabb, mint a friss húsé, vagyis kevésbé megfelelő az húsevő macskánk számára is. Éppen ezért természetesen olcsóbb, mint a friss hús, de nem a költséghatékonyság az egyetlen szempont, ami miatt számos gyártó egészíti ki ezzel a macskaeledelét a tápanyagban gazdag és kiválóan emészthető friss hús helyett.

A legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható macskaeledel extrudációval készül. Az extrudált eledelek tápszemei a magas friss hústartalom miatt szétesnének, ezért a húst gyakran húsliszttel „helyettesítik”. Az extrudáció magas hőfokot és nyomást feltételez, amely során a természetes vitaminok és aminosavak elbomlanak, így ezeket később szükséges pótolni. Bár az extrudált, hús helyett húslisztet (is) tartalmazó macskaeledelek ára kedvezőbbnek tűnhet, cicánk etetőtáljába bizony nem minden esetben kerülnek valóban minőségi, táplálkozásuknak megfelelő, egészséges, teljes értékű falatok.

MeatCrisp a PLATINUM-tól jól megszokott minőségben

Aki ismeri a PLATINUM kutyatápok prémium minőségét, nagyjából tudhatja, hogy kínálatuk új termékcsaládja, azaz a MeatCrisp cicatápok is legalább ekkora odafigyeléssel és legalább ilyen magas elvárásoknak megfelelve készülnek.

Most először, a Freshmeatdryer lehetővé tette, hogy teljesértékű száraz macskaeledelt állítsanak elő friss húsból. A Freshmeatdryer rendkívüli tulajdonsága, hogy megőrzi a friss húsban lévő természetes mikroelemeket és aminosavakat.

kutyabarát platinum

Ennek köszönhetően új termékcsaládjuk, azaz a MeatCrisp macskaeledelek jobban helyettesítik a macskák zsákmányát, mint bármilyen másik, kereskedelemben kapható macskaeledel. Így a MeatCrisp kiegyensúlyozott, egészségesebb táplálkozást biztosít kedvenceinknek.

A Freshmeatdryer alacsony hőmérsékleten, légkeveréssel szárítja a friss húst a macskák egészséges táplálásához elengedhetetlen egyéb összetevőkkel együtt. A lassú, egyenletes szárítási folyamat a macskák egészségét szolgáló megfelelő tápanyagtartalom mellett a hús természetes ízét is megőrzi. Ezáltal a MeatCrisp még ízfokozók nélkül is hihetetlenül vonzó csemege a cicák számára.

A Freshmeatdryer-el készült MeatCrisp előnyei dióhéjban:
✓  83 % friss hús (nem tartalmaz húslisztet vagy állati mellékterméket)
✓  természetes összetevők
✓  ízfokozók nélkül
✓  glutént tartalmazó gabonafélék nélkül
✓  tápanyagban gazdag és könnyen emészthető
✓  optimális taurintartalommal

A MeatCrisp kínálatában kölyök, felnőtt és ivartalanított macskák számára is kínálnak egészséges és ínycsiklandó alternatívát, az eledelek a PLATINUM Shopban elérhetők.

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...