Saját KB bal
Saját KB jobb

Utazóágyak kutyáknak

Végre, itt a nyár – és oly hosszú idő után útra kelhetünk. Természetesen, négylábú társainkat sem hagyjuk otthon. Sokan, ha elutaznak, nem szívesen viszik magukkal kedvencük otthoni fekhelyét – hiszen az esetleg nem fér be az autóba, vagy túl nagy helyet foglalna a szálláson. Ilyen esetben jól jöhet egy hordozható, kisebb ágy, amelyet bárhova magunkkal vihetünk, és szükség esetén használhatunk. Lássuk, milyen utazóágyak léteznek kutyáknak, és hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő darabot.

Méret és komfort

Az utazóágyak esetében számít a méret. Különösen, ha többször is szeretnénk használni a fekhelyet. Az utazóágyak, mint a normál kutyaágyak esetében is fontos, hogy kutyánk méretéhez megfelelőt válasszunk. Bár a helytakarékosság és az ár miatt hajlamosak lehetünk kompromisszumot kötni, ha a vásárlás mellett döntünk, ne ezen spóroljunk. A jó alvás a kutyák életében is fontos, az egészségük és a jó közérzet miatt. Ezért lényeges, hogy az otthon használt ágyhoz hasonló „komfortfokozatú” utazóágyak közül válasszunk. Ha kutyánknak ízületi vagy mozgásszervi problémái vannak, esetleg idős vagy bármilyen okból fokozottan érzékeny, akkor ezt vegyük figyelembe.

A te kutyád jól és eleget alszik? Miért fontos ez?
Kompakt és hordozható tulajdonságok

Az utazóágyak irányában felmerülő egyik legfontosabb kritérium, hogy könnyen szállíthatóak és mozgathatóak legyenek. Az sem utolsó szempont, ha otthon, amikor nem használjuk, kis helyen tudjuk tárolni. Az utazóágyak között böngészve gondoljuk át, hol fogjuk szállítani, használni és tárolni a kiválasztott darabot. Illetve, hogy a kompakt méretért cserébe mennyit kell beáldoznunk a kényelem oltárán.

Anyag és moshatóság

Kutyafekhelyről lévén szó, nem elhanyagolható szempont a tisztántarthatóság. Praktikus, ha a hordozható fekhely mosható vagy mosható huzattal rendelkezik. Így mindig tisztán tarthatjuk és a szálláshelyen sem koszolunk vele össze semmit. A vízlepergető huzat is jól jöhet, ha szeretünk kirándulni vagy strandolni a kutyánkkal – de ez egyáltalán nem alapkövetelmény, ha mondjuk csak a nyaralás alatt, a szállodában használjuk a fekhelyet.

Az anyagok tekintetében is rendkívül széles a választék az utazóágyak között. Fontos szempont lehet a tömeg, a puhaság és a hőérzet – érdemes itt is kutyánk kényelmét szem előtt tartani.

Az anyagösszetételt és a kezelési útmutatót érdemes elolvasni. Ez árulkodik arról, mennyire lesz könnyű a fekhely tisztántartása. A felhasznált anyagok minősége is lényeges. Nézzük meg, miből van a töltet, a huzat, és hogy csak a huzat egy része, a teljes huzat vagy a töltet is mosható/cserélhető-e.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: DogLovesPoint.com; Kép: Photo by Simona Kidrič from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...