Saját KB bal
Saját KB jobb

Meg kell mosni a kutya lábát minden séta után?

Képzeld el, hogy mezítláb sétálsz a homokos tengerparton. Szuper érzés, igaz?

Most, hogy átjárt minket egy kis jó érzés, térjünk a tárgyra. Biztosan nektek is szemet szúrt már az amerikai filmekben, hogy mindenki kinti cipőben mászkál a lakásban, a szőnyegen. Sőt, felteszik a lábukat a kanapéra, de még a hálószobába is bemennek utcai cipőben.

Na, nagyjából ilyen, ha nem mosod meg a kutyád lábát séta után. Ahogy a cipőd talpán, úgy a kutya talpán is rengeteg kosz, por, sár, baktérium, kórokozó, féreglárva és még sorolhatnánk, mi minden tapad meg. Nem véletlenül csak a homokos tengerparton sétálgatunk mezítláb, és nem az utcán. És főleg nem nyalogatjuk le utána a lábfejünket, ahogy a kutyánk teszi.

Tehát nem csak a lakásunk higiéniája, hanem a kutyánk egészsége szempontjából is fontos, hogy séta után mossuk meg a kutyánk talpát. A talppárnákon és a környező szőrzetben ugyanis megtelepedhetnek és elszaporodhatnak a baktériumok, vírusok, gombák, élősködők lárvái és más egyéb gusztustalan és veszélyes élősködők. Szóval a legjobb, amit tehetsz, ha minden egyes séta után alaposan megtisztítod a tappancsokat.

Számos praktikus és gyors módszer van már erre. Sokan a mikroszálas kendőre esküsznek, míg mások a babapopsi-törlőkendőt részesítik előnyben. Remek megoldás a tappancsmosó is, amely egy kis hengeres tartály, amelynek a belső oldalán sörték vannak. Szappanos vízzel kell megtölteni, és csak egyenként bele kell dugni a kutya tappancsait. Aztán létezik olyan lábtörlő is, amelyen csak végig kell sétálnia a kutyának, és már tiszta is lesz a lába. Akár a hagyományos megoldásokat, akár az új kütyüket kedveled, biztosan találsz olyan megoldást, ami megfelel.

Ha pedig úgy érzed, hogy a séta utáni tisztálkodás túl nagy macera, a kutyacipő lehet az ideális megoldás.


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Paw Leaks; Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...