Saját KB bal
Saját KB jobb

Természeténél fogva vad: miért van szüksége a kutyáknak húsra

Mindegy, hogy Jack Russel terrier vagy Golden retriever: az etetőtál előtt minden kutya egyforma. Habár manapság már felszolgáljuk nekik a „zsákmányt” – az ösztön még él. A kutya a farkasoktól származik, és szíve mélyén ma is közéjük tartozik.

Egy kutya pontosan tudja, mit akar: húsra van szüksége, lehetőleg friss és természetes állapotú húsra. Mint egykor, amikor ősei még zsákmány után kutattak az erdőkben. A kutya emésztőrendszere egy húsevő táplálkozási szokásaihoz van kialakítva. Az ételnek a gyomor-bél traktusban történő tartózkodási ideje általában a lebomlástól és a tápanyagok felszívódásától függ. Ezért kell a nehezen emészthető táplálékokhoz hosszabb emésztőrendszer.

A különböző állatfajtáknál különböző arányok figyelhetők meg a tápcsatorna hossza és a testhossz között. Ezekből az arányokból lehet következtetni a táplálkozási szokásokra. A legegyszerűbben hasznosítható táplálék a hús, ezért a kutya esetében a tápcsatorna és a testhossz aránya csak kb. 6:1.

 

Egészséges étrend kutyáink számára

A természet, mint jó példa: Mi a fontos egy kutya megfelelő étredjében?

Mikor a farkas elejti az áldozatát, elfogyasztásakor hozzájut mindenhez, ami biztosítja neki a tökéletes étrendet. Húst, növényeket és ásványi anyagokat, amikhez az állat gyomrából jut. Semmi többet. Ételének efajta összeállítása olyan, hogy gyorsan lebomlik és ezáltal könnyen emészthető.

A természetes állati- és növényi alapanyagok optimális kompozíciója:

A természetes és egészséges étrendhez szükséges összetevők

Értékes fehérjék a friss húsból, könnyen emészthető szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok alkotják az egészséges étrend alapjait.

Nem ellenőrzött eledelek tartalmazhatják a következőket:

– vágóhídi hulladék

– növényi- állati melléktermékek

– adalékanyagok és ízfokozók

– kémiai összetevők

– kórokozók, melyek a csomagoláskor kerülnek az ételbe

A kutyák gyakran nem tudják megemészteni ezeket a nem kívánt anyagokat. Ezek okozhatnak egészségügyi problémákat, melyeket a legritkább esetben tudunk visszavezetni a kutyaeledelekre:

– Allergiák, a bőr nem szűnő, látszólag ok nélküli viszketése

– Gyenge, hulló szőr

– Szélgörcsök, gyomorrontás, székrekedés

A kulcs a nyers alapanyagokban és elkészítésükben rejlik

Manapság a kutya „áldozata“ elkészítve jelenik meg a táljában. Ugyanakkor széles skálája kapható az úgynevezett teljes értékű eledeleknek. A Német Állati Eledel Szabályozás előírja ezek összeállítását. Ezzel szemben nem említ semmit a felhasznált tápanyagok minőségéről és az elkészítési módról. Emiatt kell különös figyelmet fordítani az ételek kiválasztására.

Hagyományos szárazeledel
A hagyományos szárazeledelek esetében a fehérjék általában kisebb részben húslisztből, nagyobb részben gabonából és gabona melléktermékekből származnak. Víz hozzáadása után az ezekből az összetevőkből álló folyékony tápot magas hőmérsékletre melegítik fel és nagy nyomással kroketteket préselnek belőle. Minden egyes kutyaeledel krokett keményítőréteggel van bevonva, melyet a kutya gyomrában először meg kell bontani. A hagyományos szárazeledelek maradék nedvességtartalma kb. 8%

Egyáltalán nem száraz
A saját húslében történő főzés és az ezt követően szobahőmérsékleten zajló lassú és kímélő szárítás következtében a PLATINUM száraz kutyatápoknak magasabb a nedvességtartalma, mint a hagyományos szárazeledeleknek. A 18 %-os maradék nedvességgel, mely színtiszta húsléből áll, a PLATINUM egyáltalán nem száraz. Ez jelentősen hozzájárul az ízélményhez. Vevőink azt szokták mondani, hogy a PLATINUM a szaftos száraztáp.

A PLATINUM külön úton jár
A világon egyedüli gyártóként mi legalább 70% friss húst használunk. Ehhez adjuk hozzá a könnyen emészthető összetevőket, mint például a rizst, kukoricát és/vagy burgonyát, valamint hidegen sajtolt olajokat, gyógynövényeket, ásványi anyagokat és vitaminokat. És: egyedüli gyártóként a friss húsban meglévő nedvességtartalom miatt teljes mértékben mellőzni tudjuk a víz hozzáadását, és a húst tápanyagkímélő módon, kizárólag saját húslében főzzük. Így biztosítjuk a PLATINUM kutyatápok prémium minőségét.

(X)

 

További információk a PLATINUM oldalán.

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...