Saját KB bal
Saját KB jobb

Szakértők figyelmeztetnek a szétrágható gumilabdák veszélyeire

Nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű kisállat játékokat válasszunk kutyánknak, nem mindegy ugyanis, hogy a szétrágott darabjai hova kerülnek és milyen bajokat okozhatnak. A teniszlabda olcsó, kézenfekvő megoldás lenne, de a szakértők figyelmeztetnek: az egyik legtöbb bajt okozó játékról van szó. Nemrég egy összetört szívű gazdi is igyekezett a teniszlabda ellen felszólalni.

 

Anglesey, Wales – Andrew Richards éppen hat éves jack russel terrier kutyáját, Oscar-t vitte sétálni, mikor az lenyelte egy földön talált teniszlabda egy gumidarabját. Másnapra az a darab már olyan súlyos problémákat okozott az eb beleiben, hogy kénytelenek voltak elaltatni az állatot, hogy megkíméljék a további szenvedéstől.

A szomorú gazdi szeretné esetükkel felhívni a figyelmet arra, hogy milyen súlyos problémákat okozhat az a gumi szemét, amit a gazdik maguk után széthagynak a parkokban vagy a vízparton. Emellett a környezetet is nagyban károsítja a le nem bomló hulladék.

Oscar egy nappal később heves hányásos-hasmenéses tüneteket produkált, de rengeteget ivott mellette. Amint sikerült ennie valamit, azonnal kihányta. Gazdái rögtön állatorvoshoz vitték, ahol a röntgen kimutatta a gumidarabot.

Oscar-nál gyors lefolyású volt a baj, de a gumi akár több tünetmentes nap után is képes olyan elzáródást okozni, ami halálos lehet.

Ezekre feltétlenül figyeljünk:

– hányás

kiszáradás

letargia

étvágytalanság

Ennél is sürgetőbb jelek közé tartozik

– a székrekedés

– puffadás

– fájdalmas gyomor

– láz

– színtelen nyálkahártyák

– gyenge pulzus

– szélsőséges viselkedési változások.

A teniszlabda finom szőrei a porral, homokkal együtt ráadásul smirgliként működnek a fogakon, nagyban károsítva a fogzománcot egyes kutyáknál.

 

További érdekességek:

Szorongó kutyákon is segíthet a legújabb okoscsont

Okoslabdázás kedvenceddel a világ bármely pontjáról

Kedvencünk kedvenc játékai árulkodnak személyiségéről

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dailypost

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...