Saját KB bal
Saját KB jobb

10 jel, hogy készen állsz egy második kutyára

Sok gazda talán évtizedek óta tart kutyát, de egyszerre mindig csak egyet. Ha bővíteni szeretnéd a családodat, ezt a 10 dolgot mindenképp vedd végig!

1. Az első számú kutyád valóban boldog és egészséges

Nem elég, ha megeteted, a kutyák boldogsága sokkal többön múlik. Ha már az első eb valamiben hiányt szenved (és itt nem a luxi kutyaházakra gondolunk), akkor második kutya sem javasolt. Hogy megállapítsd, első kutyád mindent megkap-e, amire szüksége van, és boldog, kiegyensúlyozott életet éltek-e, kattints ide.

2. A családod összes többi tagja jóváhagyta a második kutya érkezését

Mivel a család összes tagjának életére hatással lesz, illő, hogy ők is vágyjanak rá, ne csak elviseljék a tudatot, hogy új kutya érkezik.

3. Kénytelen leszel az idődet máshogy beosztani

Két kutya ellátásával a rájuk fordítandó idő is arányosan nő. Természetesen a sétákat meg lehet oldani egyszerre, de a szellemi lefárasztást, az állatorvosi viziteket és a törődést mindkettő ugyanúgy igényli és megérdemli, ez pedig több időt fog igényelni, amit máshonnan kell majd elvonnod.

4. A főbérlőd áldását adja

Ha csak bérled a lakást, egy esetlegesen korábban kötött megállapodásban rögzíthettétek, hogy hány kutyát tarthatsz az ingatlanban. De ha nincs is ilyen megállapodás, érdemes tisztázni a lakás tulajdonosával, hogy beleegyezik-e az új kutya jövetelébe. Jobb előre tisztázni, mint utólag vitázni.

5. Az első kutyád mindent tud, amit egy jól nevelt kutyának tudnia kell

A kutyád viselkedése beszédes: ha nyugodt, jól nevelt, esetleg még pár trükköt tudó ebbel büszkélkedhetsz, az azt mutatja, hogy időt és energiát fektettél a nevelésébe, így valószínűleg fontosnak tartod majd, hogy második kutyádat ugyanígy neveld fel. Ha rosszul nevelt kutyád van (innen megtudhatod, mik lehetnek az okai), akkor érdemes elgondolkodni, nem fogod-e ugyanazokat a hibákat megismételni.

6. Tudod, mit tégy, ha két kutya között fizikai vagy mentális konfliktus áll fent

Ha láttál már bunyóig fajuló játékot két kutya között, vagy egy falaton összekapó ebeket, és nem bújtál sírva a fürdőszoba egyik sarkába, akkor nagy valószínűséggel nem fognak megijeszteni a néha előforduló összetűzések. Azonban arra is fel kell készülni, hogy a család vezetőjeként olykor rendet kell tenni a sorrendben, és meg kell tudni oldani, ha az egyik kutyánk időlegesen kellemetlenséget okoz a másik életében.

7. Belefér a költségvetésbe

Megfelelő minőségű etetés, kiegészítők, állatorvosi vizitek – két kutya, dupla költség.

8. Biztonsággal tudsz majd szállítani két kutyát bárhová

A tömegközlekedési és az autóban utazás szabályait is ismernünk kell, hogy hogy járunk el megfelelően, ha két kutyát szeretnénk utaztatni. Itt utána olvashatsz, hogy mik a szabályok általában a járműveken, autókban illetve a budapesti tömegközlekedésben

9. Épp nem a kisgyereked és a kutyád mellett várod az újabb babát

Szép és megható, ha egy családban kutya és kisgyerek is van egyszerre, de mivel egy újszülött és egy új kutya is a figyelmed 100%-át igénylik, nem biztos, hogy a kettőt egyszerre érdemes időzíteni.

10. A kutyád is akar második kutyát!

Talán az egyik legfontosabb pont, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni. Ha még mindig küzdesz azzal, hogy kedvencedet hozzászoktasd más kutyák jelenlétéhez, ha egyszerűen nem igényli a társaságot, akkor ne erőltesd! Ha úgy érzed, hogy jelenlegi kutyádnak jót tenne, ha megosztaná valakivel azt az időt, amit például otthon egyedül tölt, akkor hajrá!

 

Még több érdekesség:

A 10 legnagyobb kutyás mítosz leleplezése

Miért olyan boldog kedvencünk, mikor hazaérünk?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: barkpost
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...