Saját KB bal
Saját KB jobb

A cuki rottweiler és a vérszomjas húsvéti nyúl esete

Az internet legújabb kedvence a rottweiler, aki végeláthatatlan kergetőzésben van épp a család nyulával. Futás közben belefér egy kis bújócska is, előfordul, hogy a kutya véletlenül keresztülgyalogol a fülesen, de javarészt inkább a tapsi üldözi az ebet.

 

És ha otthon esetleg új barátságok szövögetését tervezzük kutyánknak, a következőket jó, ha figyelembe vesszük:

– Ha a korai szocializációs korszakban (3. héttől 14. hétig) szoktatjuk hozzá olyan állatokhoz, amikkel később együtt szeretnénk majd tartani, akkor már lesz egy „előképzettsége”: egy programja, amelyből tudni fogja, hogyan kell viselkedni azzal az állattal.

– Nehezebb az izoláltan nevelkedett állatokkal: nem ismerik más állatok kommunikációját. Félreértelmezhetik azt, vagy az ismeretlentől való félelem is akadályozhatja az elfogadást.

– Ha egy kutyának velünk, a gazdájával jól működik a kapcsolata, és egy másik állatot is a védelmünk alá vonunk, akkor a kutyánk nem bánthatja. Ha megfelelően szoktatjuk, megtanul vele együtt élni. De fontos, hogy a szoktatásban mindenféle agressziót tiltani kell, és minden nem agresszív viselkedést jutalmazni, eleinte még a közömböst is.

– Meghatározó, hogy mekkora helyre, hányan vannak összezárva: már az is sokat segíthet, ha tágasabb helyen vannak, hogy el tudjanak távolodni, ha arra van szükségük.

 

Vannak még különleges barátságaink:

A farm mamija örökbe fogadta a kecskéket

Szokatlan barátság: egy póni és egy golden retriever

Kutya-macska barátság forever

Kutya és mókus hihetetlen barátsága

Meglepő barátság szövődött egy kutya és egy róka között

Meg egy elefánttal is

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...