Zöldkagyló, a természetes ízületvédő

A kizárólag Új-Zélandon előforduló zöldhéjú kagyló gyógyító hatását már a maorik is ismerték. Az idők folyamán a nyugati világ is megtanulta értékelni ennek a kagylónak a kedvező hatását. Speciális hatóanyagokat tartalmaz, amelyek sikeresen megelőzik, illetve megszüntetik az ízületi fájdalmakat. Manapság az éves zöldkagyló mennyiség kb. tíz százalékát gyógyszerek és táplálék-kiegészítők gyártásához használják fel.

A zöldkagyló kedvező élettani hatása értékes összetevőinek köszönhető, ráadásul száz százalékosan természetes anyagról van szó. Gazdag az úgynevezett glükózaminoglikánokban (GAG), összetett fehérje-cukor vegyületekben. Ezek a vegyületek az ízületek és az ízületi folyadék tápanyagai. A legfontosabb GAG a glükozamin. A GAG megköti a vízmolekulákat, befolyásolja a porcok közti ízületi nedv sűrűségét, mennyiségét, vagyis „megolajozza” mozgó részeket, helyreállítja a sérült porcokat. A zöldkagyló ezen felül telítetlen omega-3 zsírsavakat, fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat és aminosavakat is tartalmaz.

Ezek az összetevők erősen gyulladáscsökkentő hatásúak, és természetes fájdalomcsillapítóként használhatók. Eközben nem akut módon hatnak, mint egy fájdalomcsillapító tabletta, hanem táplálékfiziológiai úton.

Nem csoda hát, hogy az emberekre gyakorolt pozitív hatására az állatgyógyászatban és a kutyatápok gyártása során is felfigyeltek. Hiszen az ízületi problémák a kutyákat sem kímélik, leggyakrabban a nagytestű fajtáknál a növekedés során tapasztalható, de egyéb okokból pl túlsúly, korosodás, baleset is előfordulhatnak kisebb-nagyobb gyulladások. Mindezekben segítséget nyújthat zöldkagyló-kivonat beépítése az állat étrendjébe.

A zöldkagyló kivonat gyakorlatilag minden kutyafajta számára alkalmas. Különösen a nagytestű, nagy súlyú fajták, az igen aktív és sportos kutyák, valamint a veleszületett deformitással rendelkező kistestű kutyák esetében ajánlott a megelőző jellegű alkalmazás.

Tapasztalatok alapján  már 4-6 héttel a zöldkagylót tartalmazó tápra való átállás után csökken a fájdalom, a kutyák mozgása jelentős javulást mutat, ízületi gyulladással együtt járó duzzanatok csökkennek.

A PLATINUM tápokkal kutyája a legjobbat kapja:

A speciális és kíméletes PLATINUM párolási módszernek köszönhetően a zöldkagyló kivonatot már a gyártás során hozzá tudjuk adni a táphoz, így megőrizve az értékes tápanyagokat. Az a mennyiség, amelyet száraztápjainkhoz keverünk, elegendő az ízületek ellátásához, és az ízületi panaszok megelőzéséhez. Akut problémák esetén azonban az állatorvossal egyeztetve emelni kell az adagot egyéb kiegészítő készítmények bevonásával.

Vevőinket, valamint számos állatorvost és állattermészet-gyógyászt is olyan mértékben győzött meg a PLATINUM, hogy jó szívvel ajánlják tovább ezeket a termékeket.

Győződjön meg Ön is a Platinum nyújtotta előnyökről.

 

 

 

(X)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...