Saját KB bal
Saját KB jobb
Dogs / Több mint barátság (Fotó: Netflix)

Ezeket a kutyás filmeket mindenképp nézd meg a Netflixen

Utoljára a nagy kéthetes karácsonyi szünetben kezdtem el végigpásztázni a Netflix kutyás kínálatát és már akkor meglepődve tapasztaltam, hogy milyen érdekes és értékes dokumentum sorozatok készültek kutyás témában.

Nagyon sok embernek pár nap alatt változott meg gyökerestül az élete és az időbeosztása a vírushelyzet miatt.  Senki nem szeretne ilyen áron több szabadidővel rendelkezni, de ha már így esett és sokan otthon ragadtatok, akkor legalább töltsétek kellemesen és hasznosan az időt.  Íme tehát néhány kihagyhatatlan kutyás tartalom, amit a Netflixen találtok.  Figyelem, az ajánló teljes mértékben szubjektív és független!

Az utolsó hét nap / A Westminster kutyakiállítás

Ennek a doku-sorozatnak már az alapötlete is igazán különleges és érdekes. Bár csak egy rész szól a kutyákról, ajánlom megnézni mindet.  A film nagy események hátterébe kukkant be, egészen pontosan a nagy esemény előtti hetedik naptól kezdi el követni a folyamatokat. Többek között Karl Lagerfeld divatbemutatójára, a NASA Cassini küldetésére, a Kentucky Derby-re és a világ legnagyobb kutyakiállítására, a Madison Square Garden-be kapunk bennfentes meghívót.  A Westminster kutyakiállítás című részben hét napon keresztül kísérhetjük végig a bejutást, a felkészülést, a versenyt és egy ilyen óriási rendezvény kulisszatitkait. Attól függetlenül, hogy milyen érzéseket táplálsz a kutyakiállítás intézménye iránt, érdemes megnézni. Lehet, hogy megerősítést nyersz, de az is lehet, hogy rácáfol néhány tévhitre.

Az utolsó hét nap - Netflix
Az utolsó hét nap / A Westminster kutyakiállítás (Fotó: Netflix)
Dogs / Több mint barátság

Az első évad 6 részből áll és most már az is hivatalos, hogy hamarosan jön a második évad. A sorozat részei tartalmilag teljesen függetlenek egymástól, egy közös van bennük: a kutya. Minden rész egy speciális, különleges vagy éppen szokatlan kutya-ember kapcsolatot vagy helyzetet mutat be. Betekintést nyerünk a folyamatba, ahogy egy súlyos epilepsziás kislány segítő kutyát kap, annak minden érzelmi csúcs- és mélypontjával. Végigkövethetjük, ahogy egy Németországba menekült szír férfi elszánt küzdelmet folytat azért, hogy kimenekítse kutyáját Damaszkuszból. Szinte hihetetlen a folyamat és az összefogás, amivel ezt a lehetetlent küldetést próbálják minden áron véghezvinni. Egy másik rész a legmenőbb japán kutyakozmetikusok életét mutatja be, majd egy kattintással odébb már egy hatalmas menhelyen találjuk magunkat Costa Rica-n.  Ne hagyjátok ki egyiket sem!

Dogs - Több mint barátság - Netflix
Dogs / Több mint barátság (Fotó: Netflix)
White Fang /Fehér agyar

Jack London klasszikusa egy 2017-es fantasztikus rajzfilmben elevenedik meg, Alexandre Espigares rendezésében.  Az Oscar-díjas rendező korábban olyan produkciók részese volt, mint a Táncoló talpak vagy a Tarzan.  A történet a félig farkas, félig kutya Fehér Agyar kalandjait mutatja be. Azoknak is ajánlom, akik ismerik a sztorit, olvasták a könyvet, vagy látták valamelyik filmadaptációt.  A halhatatlan sztorinak és a csodás animációnak köszönhetően a történet újra magával ragad kicsit és nagyokat egyaránt.

White Fang Fehér Agyar Netflix
White Fang / Fehér Agyar (Fotó: Netflix)

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Netflix

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...