Saját KB bal
Saját KB jobb

3D kutyás latte art Taiwanról – VIDEÓ!

Akár 20 dollárnak megfelelő összeget is szívesen kifizetnek a vendégek egy tejeskávéért Taiwanon. Persze csak a My Cofi-ban, ahol a tehetséges latte art művész és egyben a kávézó tulajdonosa Chang Kuei-fang készíti egyedi csodáit.

Ha van egy képed a kedvencedről, Chang életre kelti tejhabból. Tejeskávéi annyira élethűek, hogy szinte kiugranak a bögréből. A felhabosított tejből alakítja ki a három dimenziós alapot, amelyre eszpresszóval, sziruppal vagy csokival festi meg a figurákat. Egy-egy művészi tejeskávé elkészítése körülbelül tíz percet vesz igénybe.

Chang közel 15 éve foglalkozik latte art-tal, 2011-ben nyitotta meg saját kávézóját, ahol egyedi kreációjai révén hamar belopta magát a vendégek szívébe. Mesefigurákat, embereket is habba önt, de leginkább a házi kedvencek, különösen a kutyák megformálása a specialitása. 

A vendégek közül sokan annyira csodálják Chang munkáit, hogy eszükbe sem jutna meginni a kávét. Mások pedig annyi időt töltenek azzal, hogy tökéletes képet készítsenek az elkészült tejeskávéról, hogy már csak a teljesen kihűlt italt kortyolgathatják. Bár azt mondják, a hideg kávé szépít.

 

Forrás és videó: The Bark. Kép: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...