Saját KB bal
Saját KB jobb

Utánpótlás: ma édes labrador kiskutyák, holnap talán már bűnüldözők

A rendőrkutyák utánpótlása egyre sarkalatosabb ponttá válik a hatóságok életében. A bbc.com videót tett közzé, amelyben Sussex és Surrey városok bűnüldözőit figyelmeztetik: a most még bájos labrador kutyák hamarosan a nyomukban lesznek!

Hat öthetes kiskutyát vett gondjaiba a sussexi rendőrség azt remélve, hogy minél többen sikeresen teljesítik a jövendőbeli rendőrkutyák számára előírt vizsgákat. 49 naposan kell először bizonyítaniuk, azután pontozzák őket, és családoknál helyezik el mindannyiójukat, akik a megfelelő fejlődésükért fognak felelni. Továbbá vállalják, hogy a jövőben hozzák-viszik majd a cseperedő kiskutyákat a különböző (ki)képzésekre.

A java persze csak ezután jön a kis labrador kutyáknak. Amikor elérik az 1 éves kort és visszakerülnek a rendőrséghez, ahol ismét lehetőségük lesz rátermettségük bizonyítására. A rendőrség további kiképzésre küldi őket, felkészítve a kutyákat a rájuk váró komoly feladatokra. Azokat a kutyákat, akiket nem találnak alkalmasnak, például azért, mert túl barátságosan közelednek mindenkihez, családoknál helyezik el.

Felmerül a kérdés: milyen az ideális jelölt? Legyen labrador vagy más fajta inkább? A bbc.com videójában elhangzik, hogy elsősorban magabiztos, felfedezésre nyitott ebeket keresnek. Hangsúlyozzák, nem probléma, ha bizonyos dolgoktól eleinte tartanak, mert ez a gond képzéssel orvosolható.

Íme, a videó!

Forrás: bbc.com
Kép: Unsplash

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...