Gasztrokutya – Ünnepi lazacos frittata
Egy extravagáns és különleges recepttel készültünk Nektek, amely után még mi is megnyalnánk mind a 10 ujjunkat! Kutyáink számára pedig azon kívül, hogy ízletes, rendkívül tápláló is: frittata! A percek alatt elkészíthető lazacos frittata tele van fehérjével és jótékony Omega 3 zsírsavakkal – feltölti kedvencedet energiával és tápanyagokkal a hűvösebb téli napokon vagy komolyabb igénybevétel esetén.
Lazacos frittata
Hozzávalók
3 nagy bio vagy szabadtartású tyúkoktól származó tojás
1 lazackonzerv, olaj nélkül (használhatsz lazacfilét is, csak süsd meg alaposan!)
150 g édesburgonya
2 ek. apróra vágott petrezselyem
1 kk. olaj (a lazackonzervből vagy kókuszolaj)
Elkészítés
Darabold apróra a lazacot, reszeld le az édesburgonyát és verd fel a tojásokat, majd az olaj kivételével keverd el benne az összes hozzávalót! Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd, mint amikor rántottát készítesz, öntsd bele a tojásos keveréket. Lassú tűzön süsd, hogy a hozzávalóknak legyen ideje átsülni és ne égjen meg az alja. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, tálalhatod.
A lazacos frittata hűtőben 3 napig eláll, zárt edényben fagyasztható.