30 idegen kísérte utolsó sétájára az elaltatás előtt álló Looby-t

30 idegen kísérte utolsó sétájára az elaltatás előtt álló Looby-t

Három évvel ezelőtt limfómát diagnosztizáltak a Looby nevű shih-tzunál, és akkor az orvosok azt feltételezték, hogy csupán hetei vannak hátra. Looby viszont nem adta fel, és gazdája legnagyobb örömére még évekig hű társa maradt.

Sajnos a betegség mostanra olyannyira elhatalmasodott a 14 éves kutyán, hogy idős gazdája úgy döntött, nem várhat tovább: véget kell vetnie Looby szenvedéseinek. Elaltatás előtt egy utolsó sétára vitte még a Wallasey Beach-i tengerpartra, és hogy méltó módon búcsúztassa el, egy csapat kísérőt is beszervezett.

Mivel nehézkesen megy számára a járás és úgy érezte, elkél majd az érzelmi támogatás, megosztotta tervét egy közösségi oldalon, abban bízva, hogy a jószívű állatbarátok nem hagyják magára élete nehéz perceiben. Az emberek reakciója viszont még őt is meglepte: a parton sétálva legalább harmincan odasétáltak hozzájuk. Volt, aki kutyájával, hogy megsimogassa Looby-t, és megölelgesse, bátorító szavakkal támogassa az asszonyt.

shih-tzuA búcsú hihetetlenül nehéz volt, de a tudat, hogy a shih-tzu utolsó óráit békességben és egy szerető közösségben töltötte, rengeteget jelent a gazdinak.

Looby az örök vadászmezőkre távozott, de az idős asszony nem maradt egyedül: egy Lola nevű kiskutya és két cica várja otthon.

Forrás: mirror.co.uk
Képek: Geoff Davies

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...