Saját KB bal
Saját KB jobb

Szenzációs hír: Szombaton elfogadtak egy szőrmekereskedelmet tiltó törvényjavaslatot

Az USA-ban elsőként tilos lesz szőrme használati tárgyakat gyártani és árusítani Kaliforniában – írja a theguardian.com. Az intézkedési csomag elfogadásával ez lesz az első állam, ahol betiltják a szőrmecikkek kereskedelmét, és a harmadik, ahol törvény tiltja majd a vadállatok szerepeltetését a cirkuszokban.

Október 12-én fogadták el azt a javaslatot, mely szerint 2023-tól nem lehet majd szőrme felhasználásával készült táskákat, kabátokat, cipőket és más divatcikkeket vásárolni, illetve legyártani. Az állatbarátok hatalmas ovációval fogadták a pár év múlva életbe lépő törvényt, ellenben a milliárd dolláros bevételkiesésre hivatkozva a Fur Information Council of America (FICA) azt tervezi, minden eszközével azon lesz, hogy megakadályozza a hatályba léptetést.

A törvény bünteti

Ha valakit törvénysértésen kapnak, a büntetés tételenként körülbelül 1000 dollárra rúghat; a világhírű tervezői márkák, mint a Gucci, a Versace és a Giorgio Armani kinyilvánították, hogy vagy máris leállították, vagy a közeljövőben befejezik az érintett tételek gyártását.

Gavin Newsome kormányzó, aki kézjegyével látta el a javaslatot, hangsúlyozta, Kalifornia mindig élen járt az állatvédelemben, és elmondta, szerinte az egész világra nagy hatással lesz nemcsak a szőrmekereskedelem betiltása, hanem az is, hogy kimondják: a vadállatoknak nem tüzes karikákon és trapézokon a helye. Az új törvény hírét a PETA is üdvözölte. A szőrmekereskedelem egyre elfogadhatatlanabb.

 

Forrás: heguardian.com
Kép: pexels.com

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...