Karácsonyi keksz recept a fa alá
A karácsonyi zene hangjai szólnak a fülünkben, édes fűszerek illata lengi be a konyhát. Itt a meghitt karácsonyi sütögetés ideje. Ha ügyesek vagyunk, minden időben elkészül, és mehet a fára, vagy ajándék dobozkákban a fa alá. A házi karácsonyi sütinek mindenki örül, beleértve a kutyákat is.
Persze a mi cukros vagy édesítőszeres édességeinkből nem ehetnek, de az alább recept alapján készíthetünk nekik is valami finomságot. A karácsonyi kutyasüti remek ajándék kutyás ismerősöknek. Ha időnk engedi, a közeli menhely kis lakóinak is süthetünk egy nagy adagot. Ha már nem családi körben ünnepelnek, azért nem kell lemondaniuk a karácsony szelleméről.
Az alábbi májkrémes kekszeket bármilyen sütikiszúróval szaggathatjuk, így remekül mutatnak majd a fa alatt.
Összetevők:
100 g durva zabpehely
100 g finom zabpehely
125 g baromfimájkrém
150 g krémsajt
1 evőkanál kukoricaolaj
1 nyers tojás
Elkészítés:
Először is, öntsük az összes kimért hozzávalót egy edénybe, és alaposan gyúrjuk össze őket. Ezután a tésztát tegyük sütőpapírra vagy lisztezett gyúródeszkára és nyújtsuk kb. 3-5 mm vastagra. Kell hozzá egy kis ügyesség, de aránylag könnyen szúrhatjuk ki a kekszeket. Használhatunk karácsonyi formákat, pl. fa, csillag, rénszarvas, de a hagyományos csont forma is remek. A kiszaggatott sütiket tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180°C-on kb. 25 percig süssük őket.
Ha nem szeretnénk a szaggatással bajlódni, vagy nincs megfelelő sütiszaggatónk, akkor egyszerűen, kézzel is formázhatjuk a kekszeket. Formáljunk diónyi golyókat a keverékből, és nyomjuk kissé laposra. Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral borított tepsibe, és kb. 180°C-on 30 percig süssük őket.