Fordult a kocka: nem az a kérdés, hogy alhat-e a kutya az ágyunkban, hanem az, hogy beenged-e az övébe

Új trend hódít az interneten, ami, mint a legtöbb kutyás termék, valószínűleg megosztja a közönséget. Nem másról van szó, mint a kutya-gazdi közös kutyafekhelyről, vagy gazdifekhelyről. Nézőpont kérdése. Innentől nem az a kérdés, hogy mi felengedjük-e a kutyát az ágyunkra, hanem hogy ő mit szól, ha mellé akarunk bújni a szuperkényelmes fekhelyére.

A terméket talán az az ötlet szülte, hogy sok gazdi szeret a kutyájával együtt kuckózni. Ugyanakkor, az ágyba vagy a kanapéra nem minden esetben engedik fel az ebeket. Vagy talán az, hogy újabban a kutyafekhelyek annyira kényelmesek és puhák, hogy a gazdik számára is csábítók?

Ki tudja, hogy mi a kérdés nyitja. Annyi azonban biztos, hogy az óriási, pihe-puha fekhelyek már több változatban is elérhetők az interneten. Olyannyira, hogy toplistákat is készítettek már a modellek előnyeit és hátrányait méltatva:

Talán felmerül a kérdés, hogy miért lenne szüksége valakinek emberi kutyaágyra, amikor van egy tökéletesen jó ágya? Egyrészt, állítólag ezek az ágyak hihetetlenül kényelmesek. Az egyik márka oldalán azt írják, hogy olyan érzés a fekhelyükben kuckózni, mintha egy UGG csizmában hajtanánk álomra a fejünket. El lehet képzelni 🙂 A kuckós kutyaágyak állítólag nyugtató hatással vannak a kutyákra, csökkentik a szorongásukat és meleg, megtartott érzést nyújtanak nekik. Az emberi méretű kutyaágyak is hasonló (tudományosan kevéssé megalapozott) előnyöket ígérnek.

Gondoljunk csak arra, hogy az elmúlt 50 év alatt mennyit fejlődtek az emberi ágyak. Voltak rugós matracok, memóriahabos matracok, ortopédiai ágyak, vizes ágyak, fűtött, hűtött, szuper kemény, kevésbé kemény, félig-meddig kemény, stb. A lista végeláthatatlan, míg a kutyaágyak alapvető kialakításukban viszonylag változatlanok maradtak. Nyilvánvalóan tudnak valamit, amit mi nem, ha a kényelemről van szó. Ráadásul a legtöbb ilyen emberi méretű kutyaágy többfunkciós; tehát lényegében simán, kutyafekhelyként is használhatóak.

Szóval, ha vendégek jönnek és meglátják az óriási, embernek is megfelelő kutyaágyat, nem kell hosszas magyarázatokba bonyolódni… Egyszerűen csak úgy tehetünk, mintha teljesen normális lenne egy kétméteres kutyaágy a nappaliban.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-shopping/human-dog-beds; Kép: Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/bed-cute-dog-female-206396/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...