Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb elmés evéslassító játék hódít a TikTokon

Az unalmas etetőtál helyett számos gazdi ragadja meg az alkalmat, hogy az étkezéseket is játékossá, szellemi kihívássá vagy tanulássá tegye. Ez a megközelítés segíthet, hogy kutyánk szívesebben egyen, az étel motiválóvá váljon számára. De abban is segíthet, hogy lassítsuk a habzsolást, és ezzel elkerüljük az ebből adódó panaszokat. Az evéslassító és enrichment játékok és eszközök pedig, nem utolsósorban, remek mentális fárasztást is jelenthetnek a kutyánk számára.

A legújabb ötlet egy Ben Lee nevű gazditól származik, aki Harry, a kutyus boldog gazdája. „Amikor kitaláltam, csak az járt a fejemben, ami a legtöbb gazdinak: örömet akartam szerezni a kutyámnak.”

Ebből az elgondolásból és persze számos kísérletből született meg a Loobani, ami ma már a TikTok egyik legnépszerűbb evéslassító játéka. Lee bevonta a fejlesztésbe Dr. Sara Ochoa állatorvost is. Így együtt alkották meg a terméket, ami, állításuk szerint, segíthet a szeparációs szorongás kezelésében, a túlevés megelőzésében és az egészségesebb étkezési szokások kialakításában.

Egy, eddig több mint 9 millió megtekintést elért, videón láthatjuk, hogy egy berni pásztorkutya kölyök miképp birkózik meg a kihívással. Nemcsak a mentális, de a fizikai energiáit is beleteszi, hogy megszerezze magának a vacsit.

@berner_bruce_

Ready to feast #puppiesoftiktok #dogsofttiktok #bernesemountaindog #itsaboutpower #hungrypuppy

♬ Face Off – Dwayne Johnson – Tech N9ne & Joey Cool & King Iso & Dwayne Johnson

Mint a legtöbb enrichment és evéslassító játék, a Loobani sem „minden bajra megoldás”. Az eszköz önmagában csak egy lehetőség a gazdik és a kutyák számára a közös játékra és tanulásra. Ezért fontos, hogy tanítsuk meg kedvencünket a használatára. Szükség esetén más eszközökkel és szakmai segítséggel kombinálva használjuk az esetleges viselkedésbeli rossz szokások helyett a helyes viselkedés tanítása során.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-shopping/loobani-dog-feeder-puzzle-toy; Kép: Photo by Daniel Bendig: https://www.pexels.com/photo/short-coated-white-dog-on-white-textile-846083/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...