Saját KB bal
Saját KB jobb

Május 4-ére: a legjobb Star Wars kutyanevek

May the 4th be with you

Minden évben eljön a nap, amikor a messzi-messzi Galaxis rajongói megemlékeznek a legendás film eposzról. Ez a nap a május 4-e, azaz a nemzetközi Star Wars nap. Az évforduló eredete egy angol nyelvű szójáték: az „Erő legyen veled”, azaz „May the Force be with you”, ugyanis kísértetiesen hasonlóan hangzik kiejtve, mint a May the 4th (be with you). Hagyunk egy kis időt a kacagásra, és mindjárt bele is vetjük magunkat a legjobb Star Wars kutyanevek gyűjteményébe.

Nemcsak a legzöldebb és a legbölcsebb, de nagy füleivel talán az egyik legcukibb karakter Yoda. A fülek és a fizimiska tagadhatatlanul passzol néhány kutyára. A Yoda név előnye, hogy könnyen kiejthető, rövid, és rögtön az beszédtémát.

Hasonlóan találó lehet a nagy szőrös wookiee, Chewbacca neve is. Elsősorban szőrmók ebek esetében. Bár akadhatnak gondok, ha például le kell diktálnunk valakinek. Inkább bele sem gondolunk, mit sülhetnek ki belőle. Ugyanakkor elég csak rágondolni Chewie karakterére, és azonnak visszatér a jókedvünk. Ha maradnánk a wookiee nevek között, de valami még különlegesebbre vágyunk, választhatjuk az Itchy-t, Chewie papája után.

Gömbölyded ebeknek remek választás lehet a Jabba, míg hosszú lábú társaiknak az AT-AT vagy a Jar Jar. A női nevek közül az Amidala és a Leia mellett megfontolhatjuk még a Rose-t, a Padmét vagy az Aurrát. De a karakterek nevei mellett az őket alakító, nem kevésbé ikonikus nevek közül is inspirálódhatunk. A Carrie, mint Carrie Fisher is remek név lehet. A fiatalabb generáció pedig a Rey és az őt megformáló Daisy Ridley nevét választhatja.

Férfi fronton nem feledkezhetünk meg a Luke, az Anakin, a Finn, a Lando, a Kylo és a Jango nevekről, melyek egytől egyig remekül hangzanak, és minden Star Wars rajongó számára azonnal jelzik, hogy kivel is állnak szemben. Itt sem feledkezhetünk meg a színészekről, hiszen olyan szuper hangzású nevekről mondanánk le mint a Harrison (Ford) vagy a Hayden (Christensen), esetleg a Kenny (Baker).


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.dailypaws.com/dogs-puppies/dog-names/star-wars-dog-names; Kép: Photo by Craig Adderley: https://www.pexels.com/photo/chewbacca-of-star-wars-3526020/

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...